• a főhős, Takkar képes megszelidítni a vadállatokat
  • 17 bestiát, köztük medvéket és madarakat hívhatunk segítségül a harcban

Amikor a Ubisoft Montreal bejelentette, hogy egy időszámításunk előtt 10.000-ben játszódó ősemberes-mammutos programon dolgozik, az első előzetes alapján még úgy tűnt, hogy legfélelmetesebb ellenségünk nem az Oros területén portyázó ellenséges törzsek harcosai, hanem a világot benépesítő hatalmas bestiák lesznek. 

A The Game Awards díjátadón debütált új tailer azonban árnyalja a képet, ugyanis kiderült, hogy az általunk irányított Takkar nevű vadász, aki törzse utolsó túlélője, különleges adottsággal rendelkezik: képes a legvadabb állatokat is engedelmességre bírni. Az új előzetesben pedig máris megcsodálhatjuk, hogy miként uszíthatjuk rá kardfogú tigrisünket, medvénket, farkasunkat, netán baglyunkat az ellenségre (17 különböző vadat hívhatunk segítségül a beast-master rendszernek hála), miközben mi is tesszük a dolgunkat az állatok csontjaiból és egy alapanyagokból fabrikált, igencsak hatásos fegyvereinkkel. 

A Far Cry: Primalból természetesen a sorozattól megszokott elemek sem hiányoznak majd, így kulcsfontosságú szerep jut a lopakodásnak, és persze a szabadon bejárható, sandbox lehetőségek garmadáját biztosító nyitott világnak is. Ráadásul már nem kell sokat várnunk arra, hogy elszabadíthassuk ösztöneinket Oros területén, hiszen a program már jövő tavasszal megjelenik PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra egyaránt.