Lehet azt mondani, hogy a hatodik évadánál járó The Walking Dead néha egy helyben toporog, azonban a zombiapokalipszis után játszódó sorozat az utóbbi évek legnépszerűbb televíziós terméke, melynek rengeteg rajongója és rengeteg karaktere van. Michonne pedig -- aki katanával járja az elpusztult világot --, az egyik legérdekesebb karaktere a Frank Darabont által fejlesztett sorozatnak. Michonne a második évad utolsó részében tűnt fel, azután, hogy Ricknek és csapatának menekülnie kellett Hershel farmjáról. Andrea, aki elszeparálódótt társaitól, az erdőben találkozott Michonne-nal, majd Woodburybe kerültek, ahol Andreát megtévesztette a csillogás és a nyugalom, azonban a reálisan gondolkodó Michonne-t nem... Ez vezetett el a Kormányzóval való konfliktushoz, ezután pedig Michonne Rick csapatának teljes értékű és nagyon hasznos tagja lett. 

Michonne azonban mind a képregényben, mind a sorozatban "problémás" karakter. Bár messzemenően hűséges ahhoz a csapathoz, amely befogadta, a veszeségeit nem tudja feledni, és emiatt néha gondjai támadnak. A múltja üldözi, de Michonne ember akar maradni az embertelen világban.

Michonne karakterének komplexitása és népszerűsége miatt döntött úgy a Telltale, hogy külön minisorozatban foglalkozik a fekete nővel. Az E3-on bemutatott The Walking Dead: Michonne idén már nem, csak jövő februárban jelenik meg, digitálisan, PC-re, Macre, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra, és okoseszözökre is. Kevin Bruner, a Telltale társalapítója, és vezetője elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak ezen a kalandon, ami  a képregények #126. és #139. száma közötti el nem mesélt történéseket fogja bemutatni, Michonne szemszögéből. Az árat, és azt, hogy milyen hosszú lesz a játékidő, nem tudtuk meg, viszont érkezett egy kevesebb, mint egy perces trailer, amiben Michonne azt mondja: "Nem mindenki érdemli meg, hogy megmentsék." Majd meglátjuk...