• Elkészült a Layers of Fear 
  • A játék február 16-án jelenik meg
  • PC, PS4, Xbox One
  • Egy megbolondult festő házában retteghetünk, miközben rémálommá változik körülöttünk minden

Végre pontos megjelenési dátumot kapott a Layers of Fear, a lengyel Bloober Team (BRAWL, Medium, Scopophobia) legújabb játéka, amiben egy festőt alakítva, szépen lassan becsavarodunk egy rémképekkel teli családi házban, miközben egyre mélyebbre ássuk magunkat a főszereplő széttöredezett és megrothadt elméjébe, fényt derítve arra, mi okozta, milyen tragédia állhat józan eszének elvesztése mögött.

A LAYERS OF FEAR FEBRUÁR 16-ÁN JELENIK MEG PC, PS4 ÉS XBOX ONE PLATFORMRA.

A Layers of Fear a félelemkeltést pszichológiai oldalról közelíti meg, tehát nem vásári ijesztgetésre kell számítani, hanem egy olyan nyomasztó érzésre, ami lassan telepszik rá a játékosra, az ismeretlen, kiszámíthatatlan és sokszor szürreális veszélyekkel fagyasztva meg ereinkben a vért. A játék érdekessége éppen az, hogy a történet előrehaladtával, ahogy a főszereplőnk egyre gyengébben kapaszkodik a valóságba, úgy alakul át, torzul el minden a házban, valóságos rémálommá változtatva az elsőre idillinek tetsző otthont.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

„Rengeteg munka volt, és azt vettük észre, hogy teljesen elmerültünk a játékban, hosszasan kitárgyalva, hogyan hat az életünkre a munka, a család és a tragédia -- mondhatjuk azt is, hogy a Layers of Fear elkészítése katartikus volt a számunka. Úgy érezzük, jó munkát végeztünk, és egy olyan játékot készítettünk, amiben a félelem nem egy újabb rothadó zombiból ered, hanem magából a környezetből, az élmény pedig a játék leállítása után is sokáig veled marad.”

Ha pontosan ilyen horrorra fened a fogad, akkor nem kell február 16-ig várnod -- legalábbis PC-n és Xbox One-on nem. A Layers of Fear ugyanis korai hozzáférésben már most beszerezhető: PC-re nagyjából 4000 forint (13 euró) a belépő, Xbox One-ra pedig 2590 forint.