A feltörés még a múlt hét szerdán történt meg, mikor a rendőrség értesítette erről a Kickstarter csapatát. Kiderült, hogy a hackereknek sikerült hozzáférniük a lakcímekhez, e-mail címekhez, felhasználói nevekhez, a telefonszámokhoz és a titkosított jelszavakhoz, ám a bankkártyaadatokhoz már nem jutottak el, így igazán nagy baj szerencsére nem történt.

Az eset óta a Kickstarter befoltozta a rést, ahol a betörők átjutottak, illetve komolyabb védelmi rendszert építenek be, s természetesen szóltak a felhasználóknak is: a hétvégén ment ki a körüzenet, hogy mindenki cserélje le a jelszavát, pusztán a biztonság kedvéért, valamint nem árt máshol is megtenni ezt, ha ugyanazt a jelszót gyakran használja az illető.

„Nagyon sajnáljuk azt, ami történt. Szeretnénk a lehető legjobban szolgálni a közösséget, s éppen ezért ez az eset rendkívül frusztráló. A betörés óta szigorítottunk a biztonságon, illetve több helyen is változtattunk a rendszerünkön, s mindezt folytatni is fogjuk az elkövetkezendő hetekben és hónapokban. Szorosan együttműködünk a hatóságokkal, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy többet ilyen ne forduljon elő.”

kickstarter-logo-alt.jpg