Pár hónappal ezelőtt újra a figyelem középpontjába került a Pirate Bay, ugyanis hosszas pereskedés után az oldal három vezetőjét egy év börtönbüntetésre ítélték, ilyen pedig még nem fordult elő. A döntés következtében számos kisebb torrentoldal zárta be a kapuit, és a nagyok is összerezzentek, miközben sokan a nagy Pirate Bay haláláról kezdtek beszélni. Persze akkoriban a tulajdonosok nonszensznek tartották, hogy az ítélet miatt vége lenne az oldaluknak, vígan üzemeltek is tovább, ám hamarosan véget ér a móka, ugyanis a Global Gaming Factory X 7,8 millió dollárért ma felvásárolta a népszerű torrentoldalt, és a terveik szerint változtatnak a mostani üzletmodellen.

Mint azt nagyon jól tudjuk, a Pirate Bay nagyon sokáig az illegális játékok és zenék terjesztőinek játszótere volt, hiszen nap mint nap milliók csereberélték a lopott cuccokat, ám ez még idén megváltozik, ugyanis augusztusban a GGF teljes mértékben átveszi az irányítást, és az ígértük szerint „minden licenctulajdonos egy bizonyos összeget kap majd a megosztott anyagokért cserébe”, tehát a rendszer nagy valószínűséggel fizetőssé válik, csak az még kérdéses, hogy vajon havidíjas vagy más fizetési módszert vezetnek-e be, de az biztos, hogy egy új protokollt fognak alkalmazni, ami elméletben optimalizálja és ezzel együtt gyorsítja a hálózatot. Az új technológiát a hamarosan szintén felvásárlásra kerülő Peerialism fejleszti, akik úgy írták le a gyermeküket, hogy habár külön áll a BitTorrenttől, visszafele kompatibilis azzal.

Röviddel a bejelentés után a Pirate Bay egyik vezetője, Peter Sunde közölte, hogy a torrentfájlok nagy részét hamarosan törlik, valamint decentralizálják a rendszert, hogy a felhasználóknak könnyebb legyen az átállás egy jelenleg ismeretlen harmadik számú trackerre. Azonban a GGF igazgatója szerint a trackerek nem állnak le abban az esetben, ha a Peerialism technológiája működőképes lesz rajtuk.