• A PC-s változatra utaló jelek ellenére jelenleg nem készült a Final Fantasy XV PC-s átirata
  • A konzolos verziók elkészülte után dönti el a Square Enix, hogy elkészítik-e számítógépekre is a játékot vagy sem

Korábban felreppentek már pletykák azzal kapcsolatban, hogy a tíz esztendeje készülő akicó-PRG, a Final Fantasy XV számítógépekre is megjelenhet, sokan pedig nagyon reménykedtek benne, hogy a program premierdátumát felfedő rendezvényen szóba kerül a PC- változat is.

Nos, ez nem így lett, így egyelőre csak annyi biztos, hogy szeptember 30-tól a Final Fantasy XV PS4-es és Xbox One-os lemezeit vásárolhatjuk meg, de rögvest újabb reménysugár csillant fel a PC-s társadalom előtt, amikor az előrendelések indulásával a GameStop oldalán felbukkanó hirdetésen a PC is feltűnt megjelenési platformként. Ezt persze gyorsan eltávolította a cég, és elnézést kért a hibáért, majd pedig Hajime Tabata, az Engadgetnek adott interjújában hűtötte le a kedélyeket, elmondva, hogy jelenleg nincs fejlesztés alatt a PC-s port.

„Sajnos nem tudtuk a játékot egyszerre PC-kre és konzolokra is fejleszteni.” – kezdte mondandóját a szakember. „Elsőként a konzolos verziókra kellett fókuszálnunk, hogy mindent maximálisan optimalizáljunk a HD gépekre. Amint ezzel készen vagyunk, akkor alaposan megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy mihez kezdjünk a PC-s átirattal. Jelen pillanatban azonban még nem döntöttünk, sok dolgot kell számba vennünk ehhez.” – így Tabata.

Egyelőre tehát senki ne számoljon azzal, hogy egyhamar elindulhat a Final Fantasy XV hatalmas nyitott világának felfedezésére, és tekintve, hogy az egy évtizedig fejlesztett konzolos verziók csak idén ősszel érkeznek, bele se merünk gondolni, hogy mikorra készülne el a Square Enix a számítógépekre szánt változattal.