Az ősz beköszöntővel nem csak a kellemetlenebb időjárásra, hanem a Football Manager-sorozat újabb epizódjára is menetrendszerűen számolhatunk, idén azonban a Sports Interactive és a Sega meglepő lépésre szánta el magát. A Football Manager 2016 természetesen a szokásoknak megfelelően PC és Mac platformokon debütál, azonban mellette nem csak az Android és iOS rendszereken futó mobil verzió jelenik meg, hanem a számítógépeken és tableteken futó Football Manager Touch is. Utóbbi tulajdonképpen az alapprogramból kivágott Klasszikus opciónak feleltethető meg, melyben a játékosok lehetőséget kaptak/kapnak arra, hogy minden bonyolult opciót mellőzve, kizárólag az igazolásokra, taktikára, és a csapatösszeállításra koncentráló játékmódban tegyék próbára képességeiket. 

„Mostanra világossá vált számunkra, hogy nem tudunk mindenki számára megfelelő futballmenedzser játékot készíteni.” - mondta Miles Jacobson, a Sports Interactive vezetője. „A teljesen különálló Football Manager Touch bemutatásával, mely számítógépeken és tableteken lesz játszható, most már mindenki számára tudunk ajánlani valamit.”
Az FM2016 legnagyobb újdonságai – a szokásos grafikai és játékmenetbeli finomítások mellett - a create-a-club és a fantasy draft játékmódok lesznek. Előbbi lehetőséget teremt arra, hogy egy teljesen új klubot alapítsunk fáradhatatlan munkával, utóbbiban pedig online játékosokkal mérhetjük össze dörzsöltségünket minitornákon, melyeken mindenkinek ugyanakkor költségvetés áll rendelkezésére, hogy összeállítsa a legjobb csapatot. A create-a-club opciót egyébként az FM Touch is megkapja, és a cross-save funkciónak hála, a számítógépen elkezdett karriert bármikor folytathatjuk a táblagépünkön, és fordítva.  

Az FM2016 már előrendelhető a Steamen, aki pedig így tesz, az egy exkluzív dokumentumfilmet kap ajándékba An Alternative Reality: the Football Manager Documentary címmel, valamint a premier előtt két héttel már hozzáférhet a játék teljes bétaváltozatához.  
A Football Manager 2016. november 13-án jelenik meg, a Football Manager Touch és a Football Manager Mobile pedig még karácsony előtt.