Felgyorsultak az események a Residemt Evil franchise háza táján: mint arról mi is beszámoltunk, egy olasz csapat az Unreal Engine 4 segítségével nekiállt a Resident Evil 2 remake-nek, majd nemsokára a Capcom is felbukkant, és megkérdezte a rajongókat: vajon örülnének-e egy hivatalos verziónak.

Nos, a reakció sejthető volt, pár óra alatt rengeteg lájk és komment érkezett a Facebook-bejegyzésre, így a kiadó bevonta a dologba Hirabajasi Josiakit, aki jó pár RE-cím producere volt (az RE2-t még programozóként építette). Sőt, a főnökétől érkező kérdés egyenesen így hangzott: „Tudsz csinálni olyan játékot, amely méltó e szenvedélyes rajongók számára?” Tegnap pedig már H, ahogy magát nevezi, a Resident Evil FB-oldalán az alábbi képet osztotta meg, a következő kommenttel: „Üdv RE rajongók, itt ismét H! Amint az RE HD Remaster projekt véget ért, én már igazából elkezdtem összerakni az ötleteimet az RE2 projekttel kapcsolatban. Szóval most csak leporoltam a dolgot, és megmutattam a főnökeimnek az alapkoncepciót minderről.”

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy rajongói projekt helyett egy valódi, hivatalos verziót kaphatunk. Az igencsak jól sikerült Resident Evil HD Remaster tükrében mit szóltok, mit szólnátok hozzá?

Resident Evil 2 remake