• Forza Motorsport 6: Apex bejelentés
  • Ingyenes játszható
  • Csak Windows 10-re
  • 63 kocsi, 20 pálya
  • Lesz sok kiegészítő
  • A jövőben minden Forza párhuzamosan készül PC-re és konzolokra
  • Megjelenés: valamikor tavasszal

A hír a nap elején pattant ki, amikor a hivatalos bejelentést is megelőzve a Seattle Times lehozta a bejelentést, miszerint a Microsoft ingyenes játékként ki fogja adni az eddig konzolexkluzív Forza Motorsport 6-ot PC-re -- de persze van a történetben egy csavar. A játék, amit kapunk, az alap kiadás egy lecsupaszított, free-to-play változata, vagyis nem kapunk meg mindent ingyen, bizonyos tartalmakért fizetnünk kell, vagy játékon belüli valutát kell halmoznunk.

A Microsoft most hivatalosan is bejelentette a játékot, és minden igaz volt abból, ami a Seattle Times hasábjain megjelent. Megtudtuk azt is, hogy a premierkor összesen 63 kocsi, és 20 tematikus verseny vár minket, valamint egy új kihívásrendszer, ami különböző feladatok teljesítését kéri tőlünk, hogy több játékon belüli fizetőeszközt szerezzünk. Összehasonlításképpen az Xbox One-ra tavaly ősszel megjelent Forza Motorsport 6 460 autót és 26 pályát tartalmaz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Turn 10 elmondta, hogy több kiegészítője is lesz a játéknak, például olyanok, amelyek bizonyos autókat emelnek ki egy-egy esemény idejére, ám arról nem beszéltek, hogy milyen gyakorisággal jönnek majd a kiegészítők és, hogy ezekhez pontosan milyen úton lehet majd hozzáférni.

Phil Spencer a PC Gamernek adott interjújában elmondta, hogy a Forza Motorsport 6 eredeti formájában nem passzolt a PC-s játékosok igényeihez, de ezzel mégis elhozhatják a játékot, ráadásul olcsón, és egyúttal egy kísérletet is elvégezhetnek, megvizsgálva, hogy mit tudnak elérni. A Forza Motorsport 6: Apex csak az első lépés a Forza Motorsport PC-s karrierjében, a jövőben esedékes új részeket ugyanis párhuzamosan fejlesztik majd PC-re és konzolra. 

A Forza Motorsport 6: Apex kizárólag Windows 10-et futató gépekre jelenik meg, valamikor tavasszal.

A Forza Motorsport 6: Apex PC-n támogatja a DirectX 12 lehetőségeit, és megfelelő hardver mellett 4K felbontásban is futhat, pontos gépigény azonban még nincs. A Microsoft bemutatóján egy Intel i7-6700k processzorral, 32 GB memóriával és egy Nvidia 980 GTX videokártyával szerelt gépet használt.