A SassyBot Studio tegnap este jelentette be, hogy az első játékuk, a Fragments of Him nem csak PC-re, hanem Xbox One konzolra is meg fog jelenni. A holland csapat programja egy történetvezérelte, interaktív dráma lesz, amiben a tragikus hirtelenséggel meghalt Will által hátrahagyott szeretteit ismerhetjük meg. A történet felgöngyölítése során találkozunk Harryvel, az élettársával, a volt barátnőjével, Sarahval, ki jó barátja volt a párnak, és a nagyanyjával, Maryvel, aki magányosnak és elhagyatottnak érzi magát ebben a társadalomban, amit alig ért meg.

„Olyan megközelítésben próbáltuk feldolgozni a halál témáját, amit játékokban nem igazán lehet látni, de a való életben annál gyakrabban. Hogyan folytatod az életed, ha valaki, aki szerettél hirtelen meghal? Szerintünk a videojátékok ideálisak arra, hogy egy érzelmes, emberi és nyugalmat árasztó utazásra vigyenek.” -- mondta Elwin Verploegen, a SassyBot Studio társalapítója.

A Fragments of Him eredetileg 2013-ban, a Ludum Dare keretében született meg, majd ebből nőtt ki teljes értékű játékká, ami valamikor jövőre fog megjelenni.