Amikor először bemutatkozott a Slasher Vol. 1: Summer Camp, természetes módon a Péntek 13 sorozat jutott mindenkinek az eszébe, ugyanis ebben a multiplayer horrorjátékban egy nyári táborban találjuk magunkat, miközben egy gyilkos vadássza a társaságot. Nos, most már nem kell csak a fejünkben párhuzamot húzni a legendás filmek és a Gun Media játéka között, a projekt ugyanis új életet kezdett, és így már egy hivatalos Péntek 13 adaptációval állunk szemben.

A Friday the 13th: The Game Kickstarter gyűjtése tegnap este kezdődött el, a csapat pedig 700 ezer dollárt szeretne ahhoz, hogy valóra válhasson a játékuk. Ahogy az előző koncepció, ez is egy asszimetrikus multiplayer cím, amiben hét játékos az áldozatok szerepét tölti be, míg a nyolcadik szereplő Jason Voorheesként vadássza a Crystal Lake táborozóit. A játék során a gyilkos további variációit is feloldhatjuk, illetve új áldozatokat is kapunk.

A csapat egy meglehetősen félelmetes programot ígér, amiben sosem lehet tudni, hogy Jason honnan ugrik elő, erre pedig egy egész játékelemet építettek fel. Bemutatkozik a Fear System, aminek keretében nem lehet megkülönbözteti a valóságot a képzeletünktől, ha nem tudunk uralkodni a félelmünk felett -- persze, nem csak menekülni lehet, meg összecsinálni magunkat, meg is próbálhatjuk megállítani Jasont, de ez cseppet nem lesz könnyű, nagyobb az esély arra, hogy egy vértócsában végezzük. Az biztos, hogy izgalmas küzdelemnek ígérkezik a túlélősdi, amit a meccsek végén a játék automatikusan egy film trailer szerű montázzsá vág össze.

És, hogy kik vesznek részt a fejlesztésben? Az egyikük Sean S. Cunningham, aki a Wes Craven klasszikus, Az utolsó ház balra illetve az eredeti Péntek 13 producere volt, de itt van még a legendás Tom Savini (Holtak hajnala, Alkonyattól pirkadatig, Péntek 13), Harry Manfredini, a Péntek 13 és még több mint 100 film zeneszerzője és Kane Hodder, aki a filmsorozat négy részében alakította a gyilkost.

A Friday the 13th: The Game a tervek szerint a jövő év vége felé fog megjelenni PC, PS4 és Xbox One platformra -- már ha sikerül összeszedni a szükséges pénzt. Eddig 223 ezer dollár van a számlán, miközben még 30 napig lehet támogatni. Kattints ide, ha érdekel.