A pénzügyi gondokkal küszködő Vivendi már egészen régóta szeretne megszabadulni az Activision-Blizzardban foglalt részesedésétől, ám többszöri próbálkozás után sem sikerült megválni ezektől az egyébként nagyon is drága papíroktól. Egyszerűen ugyanis nem volt kereslet külsős cégtől -- ma azonban kiderült, hogy maga az Activision-Blizzard szeretne kilépni, így a két érdek találkozásából megszületett az üzlet: független lett az Activision-Blizzard!

Az Activision-Blizzard szabadságának ára 8,2 milliárd dollár, amiből 5,83 milliárd dollárt a cég fog kifizetni (további hárommilliárd dollár tartalékuk van még), míg a maradék összeget, 2,34 milliárdot ­Bobby Kotick és Brian Kelly, a cég két vezetője fogja előteremteni. Mindez 601 millió értékpapírra elég, ám ez nem az összes, ami a Vivendi kezében van -- a francia óriásnál 89 millió részvény maradt, ami 12 százalékos részesedésnek felel meg.

Ezek a tranzakciók hatalmas lehetőséget jelentenek mind az Activision-Blizzard, mind pedig a Vivendi befektetőinek. Erősebben tudunk kijönni ebből; egy független cégként, mely a legjobb sorozatokat tudhatja magáénak, miközben figyel a rugalmasságra, a befektetések hosszú távú értékének gyarapítására, s arra hogy növelje a vezetői pozícióját, mint a világ egyik legfontosabb szórakoztatóipari cége.” -- mondta ­Bobby Kotick az üzlet bejelentésekor.

Független lett az Activision-Blizzard