Ha van program, amit minden PC-s játékos utál, az a Games for Windows Live, de szerencsére a szolgáltatás, néhány kivételtől eltekintve, már halott, aki akart azt átváltott a Steamre, a Microsoft pedig most arra koncentrál, hogy a Windows 10 segítségével egy jobb környezetet teremtsenek.

A cég Xbox részlegének PC-s játékokért felelős főnöke, Kevin Unangst a PC Gamernek mondta el, hogy szeretnék, ha az emberek idővel a Steam helyett a Windows Piacteret választanánk, és azt, ha kialakulna egy egészséges versenyzés a Valve és köztük, de a céljuk alapvetően az, hogy Windows 10 operációs rendszeren minél jobban fusson a Steam, sőt szeretnék, ha a Valve platformja minél sikeresebb lenne, mivel Bellevue-ben nagyon sokat tettek azért, hogy PC-n egy egységes piac alakuljon ki.

Unangst mondatai egy kicsit ellentmondanak egymásnak, de az egyértelmű, hogy a Microsoft óvatosabb, miután pocsék lett a Games for Windows Live elképzelés. Ezt Unangst is bevallotta, aki úgy fogalmazott, hogy rossz volt a megközelítésük.

games-for-windows-live-2.jpg