Ahogy a legtöbb nagy cím, úgy a Splinter Cell: Blacklist is megkapta a maga GamesCom 2012-re szánt bemutatóját. A videó tulajdonképpen az E3-as prezentáció bővített változata, viszont tartalmaz egy rövidke jelenetet, melyben Sam egy terroristát kínoz meg, és végül a játékos hozza meg a döntést, hogy megölje-e a már így is megnyomorított áldozatot (1:20-nál kezdődik).



Noha a Ubisoft nem gondolta, hogy ebből bármi baj származhat, a videó megjelenését napok óta viták övezik internetszerte. Vannak ugyanis, akik állítják: ez az egész már csak puszta szadizmus, és semmi keresnivalója nincs egy militáns akciójátékban.

A Gears of War: Judgement társítója, Tom Bissell is megszólalt az ügyben. Szerinte az adott jelenet azt sugallja, hogy a kínzás a leghatékonyabb információszerző művelet, ahelyett, hogy a legszörnyűbb dolgok egyikeként állítaná be a Ubisoft. Tom szerint ez már csak gonoszság és nem szórakoztatás. Mi több, saját bevallása szerint napok óta rosszul érzi magát a felvételek miatt: "mint játékos és mint játékkészítő is szégyellem magam", mondta.

Ti mit gondoltok, igaza van, vagy csak felfújják ezt az egészet?