Tegnap számoltunk be arról, hogy a Microsoft lefoglalta a Fable Legends doménnevet, ami egy új játék érkezését vetítette előre, s noha megvolt annak a lehetősége, hogy egy mobilalkalmazást kapunk a felújított Fable 1 mellé, ez szerencsére nem így lett: a Lionhead műhelyében készülő Fable Legends egy önálló játék a sorozaton belül, ám nem folytatás, hanem előzmény.

A frissen bejelentett játék 400 évvel az első Fable előtt játszódik, a hősök korában, s mi, játékosok is ilyen hősöket fogunk irányítani. A kooperatív élményre koncentráló, de egymagunkban is játszható programban egyszerre négyen kalandozhatunk, a szerepünk pedig változatos: az egyikünk egy kardokkal jól bánó lovag, a másik egy pontos íjász, de van egy barbárszerű szereplő is brutális egyverekkel, s persze a varázslatokat szóró mágus sem maradhat el. Mi így négyen nézünk szembe az Albiont terrorizáló gonosszal, akivel kapcsolatban azt kell tudni, hogy őt is irányíthatja egy játékos. Aki a főgonoszt testesíti meg, az a többiektől eltérő nézőpontból, madártávlatból látja a világot, s annak különböző lényeit tudja irányítani, valamint csapdákat is felállíthat, hogy ezzel nehezítse meg a hősök életét.

Az Xbox One-exkluzív Fable Legends teljes mértékben az Xbox Live felhő adta lehetőségekre koncentrál, így ahhoz, hogy élvezhessük a játékot, folyamatos internetkapcsolatra lesz szükségünk. A még jobb élmény érdekében érdemes beszerezni egy táblagépet, hiszen azt is támogatja a program a SmartGlass technológián keresztül, s ez a főgonosz szerepében nagyon hasznos lesz. A megjelenési dátumról még nem volt szó, de a konzol startjára nem lesz kész.

Fable Legends -- Megjelenés: ismeretlen-- Gépigény: nincs