Nos, ilyen még tényleg nem volt! Ma délután négykor Kölnben egy különleges projektet lepleztek le, melynek neve German All Stars. Ahogy a cím sejteti, a „Believing in Games” (Hiszünk a játékokban) mottót zászlajára tűző formációt hat kiváló német fejlesztőstúdió alkotja: a Black Forest Games (Giana Sisters: Twisted Dreams), a Cliffhanger Productions (Shadowrun Online), a Virgin Lands (bedolgozók, olyan címekhez készítettek 3D-s modelleket és animációkat, mint az Aion, a Risen 1-2 vagy az Anno 2070), no és a nagy hármasfogat, akiket gondolom külön nem kell bemutatnom: a Daedalic Entertainment, a Deck 13 és a King Art.

A hatosfogat egyetlen cél érdekében jött létre: hogy közösen összerakjanak egy játékot, amelybe mindenki tudása legjavát fogja beletenni – no meg a saját tőkéjét. Természetesen egy ekkora melóhoz mindez nem lenne elég, ezért hamarosan elindítanak egy közösségi gyűjtést is, ám ez sem öncélú: a bevételek egy részét ugyanis jótékony célokra fordítják. A szóban forgó játék egyébként a „Red. Black. Fate” címet kapta, és csak annyit tudunk róla egyelőre, hogy 2014-re tervezik, többféle játékélményt kínál, valamint kreatív és nem megszokott koncepciókat egyaránt tartalmaz. A German All Stars feltett célja, hogy eltávolodjon a trendektől, az üzleti szemlélettől és a piaci versengéstől, és egy olyan alkotást tegyen le az asztalra, amely a résztvevő felek játékkészítés iránti szenvedélyét, szeretetét tükrözi. (Ha szabad ennyi személyes véleményt mondanom: a magam részéről hajlamos vagyok hinni nekik, lévén nagyszerű élményeket köszönhetek a csapatoknak, akár az új Giana Sistersről van szó, akár a Deck 13 játékairól [Ankh-széria, Venetica, Jack Keane], vagy a King Art [The Book of Unwritten Tales, The Raven], illetve a Daedelic [Deponia-széria, Harvey's New Eyes, A New Beginning, The Night of the Rabbit] kalandjairól.)

A csapat jelenleg további támogatókat és résztvevőket keres, akik maguk is hozzájárulnának a projekthez. Már sikerült is megállapodni párral, ilyen a német Dynamedion (zeneszerzők csoportja, többek között az Alan Wake és a Call of Duty 4 is szerepel a portfóliójukban), a Metric Mind (mo-cap és animáció, olyan címekkel, mint a Crysis-széria, a Borderlands 2 és a Witcher), a Nevigo (fejlesztőeszközök, melyeket az EA, a CD Projekt és a Roberts Space Industries is használ), a Pixable (produkciós cég) és a Yager (Spec Ops: The Line). Szóval úgy tűnik, érdeklődés van, lelkesedés van – egyelőre tehát biztató a helyzet. Természetesen amint megtudunk valami konkrétumot, illetve elindul a gyűjtés, beszámolunk róla.

GC 2013 – Project German All Stars: Red. Black. Fate.