Augusztus 17-től 21-ig fog lezajlani Kölnben Európa legnagyobb és a világ második legnagyobb videojátékos rendezvénye, a Gamescom, ahová a PC Gurutól is kilátogat Böjti és szerény személyem, hogy első kézből informáljunk majd benneteket a PC Guru lapjain, illetve itt, a PC Guru Online-on a játékvilág legfrissebb híreiről. Na de mire számíthatunk ezen a rendezvényen? Half-Life 3 és Duke Nukem Forever 2 bejelentésre? Valószínűleg ezekre nem, de sok más dologra igen. Lássuk!

Konferenciákra nemigen

Oké, pont azzal kezdeni, amire nem számíthatunk, nem szép dolog, de a tény az, hogy ahogy az E3-on is elmaradt egy-két konferencia, úgy a Gamescomon is csak a Blizzard és az EA tart tart hagyományos, a show-t megelőző prezentációt. Kezdjük az előbbivel.

A Blizzard konferenciája 16-án, 18:30-kor rajtol el, és élőben is nyomon követhetitek majd ezen az oldalon. Remélhetőleg igazolják azt a korábbi pletykát, amely szerint már készülőfélben van a klasszikus StarCraft HD remasterelt változata, illetve talán elárulnak valamit az augusztus 18-án, 18:00-kor bemutatásra kerülő animációs kisfilmről, az Overwatch-hoz kötődő The Last Bastionról. Ezekmellett komolyabb infóanyagra számítunk a hó végén érkező World of Warcraft: Legionnal kapcsolatban is. Továbbá biztos, hogy szó esik majd még az Overwatch-ról, a Heroes of the Stormról, a Hearthstone-ról, a Diablóról és a StarCraft 2-ről is.

Ami az EA-t illeti, ők 19:15-kor kezdenek, szintén 16-án, és ide kattintva követhetitek majd nyomon őket. Elég biztos, hogy ezúttal is komoly hangsúlyt fektetnek az EA Sports vonulatára, vagyis szóba fog kerülni a FIFA 17, az NHL 17 és a Madden NFL 17. Kecsegtetően hangzik az „a look into our Star Wars games” szöveggel beharangozott prezentáció is, csak nehogy leadják ugyanazt a videót, amit az EA Play-en az E3 előtt. Illetve már biztos, hogy lesz Titanfall 2 és Battlefield 1 livestream bemutató is 8 és 9 óra magasságában. Mi pedig még reménykedünk egy Mass Effect: Andromeda anyagban, esetleg egy hosszabb gameplay-videóban.

A többi stúdió

Persze azért a többi kiadó sem marad otthon. Bár 2013 óta először nem tart konferenciát a Microsoft, azért megtudhatunk majd egyet s mást az elkövetkezendő nagy címekről, úgymint a Gears of War 4-ről, a Forza Horizon 3-ról, a Halo Wars 2-ről, a ReCore-ról és a Sea of Thievesről. Amire viszont egyáltalán nem számítunk, hogy több szó esik a Project Scorpióról, mint az E3-on, sőt, talán még annyit sem fognak elárulni róla.

A Sony esetében sem számolhatunk a PS4 Neo leleplezésével a Gamescomon, mivel a hírek szerint azt New Yorkban fogják bemutatni szeptemberben. Úgyhogy a Sony valószínűleg inkább a VR vonalra (Batman: Arkham VR, Hustle Kings VR) fog ráfeküdni, illetve olyan játékokat mutat majd be jobban, mint a Gran Turismo Sport, a Resident Evil 7 - ebből állítólag demo is lesz -, a Days Gone, a Call of Duty: Infinite Warfare, a Mafia 3 és a Horizon Zero Dawn.

A Ubisofttól a erőteljesen számítani lehet a South Park: The Fractured But Whole, a Watch Dogs 2, a Ghost Recon Wildlands, valamint a VR játékaik, a Star Trek: Bridge Crew és az Eagle Flight promotálására. Emellett nem lenne meglepő, ha újra kihasználnák az alkalmat az Assassin's Creed-film reklámozására.

A Bungie 16-án 18:30-kor livestreamet ad a Destiny: Rise of Iron című DLC-vel. Ebből valószínűleg sokat megtudhatunk majd a Crucible módokról, a térképekről, az új funkciókról és a többiről, amivel a kiegészítő kecsegtet minket.

Mindezek mellett sok-sok kisebb-nagyobb játék is megmutatja magát. Biztos, hogy többet megtudhatunk a Warhammer 40k: Martyr – Inquisitionról, a Dreadnought-ról, de kint lesz a Divinity: Original Sin 2, a Civilization 6 és a Dontnod új játéka, a Vampyr is. És ez csak pár cím a felhozatalból.

Ezúttal sem maradtok Tudástár nélkül, ahol mindig összegyűjtjük nektek a legfrissebb híreket, illetve számon tartjuk, melyik livestream mikor és hol lesz, nehogy lemaradjatok róla.