A görög mitológia legendás alakjait változatos módon felaprító Kratos ma már a popkultúra részévé vált, mind az első rész, mind a 2007 áprilisában befutott folytatás millió számra talált gazdára, és a Sony egyik vezércíme lett (és tegyük hozzá: a God of War: Chains of Olympus című PSP-verzió, amely tulajdonképpen a nulladik rész, hiszen az előzményeket meséli el, a kézi konzol egyik legjobb játéka mind a mai napig). A jövő márciusban a jelenlegi generációra, azaz a PS3-ra érkező harmadik részt mindezek miatt nagy elvárások előzik meg, és az eddig látottak alapján a kaliforniai srácok most sem adják alább. Sajnos miután a Sony legutóbbi konzolja nem játssza le a PS2 lemezeit, azok számára, akik csak most fognak megismerkedni a piacon kapható egyik legjobb hack 'n' slash akció/kalanddal, és kíváncsiak lennének az előzményekre, eddig nem sok választásuk volt: be kellett szerezniük egy „kis tesót”. No de, ez most megváltozik!

A japán kiadó ugyanis bejelentette, hogy a karácsonyi játékkínálat részeként a rajongókat meglepik a God Of War Collection című pakkal, amely az első két részt tartalmazza, ráadásul nem akárhogyan: a Blu-ray lemezen feszítő anyagot a 2006-ban alapított, a Blast Factort készítő texasi Bluepoint Games HD-formátumba, 720p-s felbontásba (1280 x 720) dolgozza át, élsimítással, fix 60 fps-sel, no és természetesen PSN-trófeákkal, a gyűjtőszenvedéllyel megáldott játékosok kedvéért.

A cucc ajánlott fogyasztó ára 39,99 dollár lesz, ami igazán baráti összeg, így azt hiszem, az akciókedvelők számára a fenyőfa alá nem is lehet ideálisabb ajándékot elképzelni -- bár azért az év végén nem ez lesz az egyetlen csábító darab a PS3-ra...