• Gothic remake készítésén gondolkozik a THQ Nordic
  • Amihez ma ki is adott egy nagyjából kétórás demót
  • A Gothic HD-t azok tölthetik le, akiknek megvan a Piranha Bytes valamelyik játéka
  • A demó innen tölthető le

A Gothic egyike azon játékoknak, melyek bár ki tudtak alakítani maguk köré egy stabil rajongói kört, valahogy sosem tudtak betörni az igazán népszerű címek közé, és végül le is álltak a fejlesztésükkel az évek folyamán. De még nincs minden remény veszve: a THQ Nordic a kultikus első rész felélesztésén dolgozik, de még nem teljesen biztos benne, hogy bele kéne-e vágnia a kalandba.

gothic-remake-01.jpg

Épp ezért a kiadó és frissen alakult spanyol fejlesztőstúdiója, a THQ Nordic Barcelona, érdekes kísérletbe kezdtek: feltöltötték a Steamre a remake demóját, a játékosokat pedig arra kérték, mondják el, nekik mennyire tetszik a projekt. A nagyjából kétórás demó kipörgetése után lehetőségünk lesz ugyanis kitölteni egy kérdőívet, a THQ Nordic pedig az erre kapott válaszok alapján dönti el, hogy érdemes-e foglalkoznia a Gothic remake-jével. Némi üröm azonban az örömben, hogy ha el is készül a modernizált verzió, azt nem az eredeti fejlesztő Piranha Bytes, hanem a fent már említett THQ Nordic Barcelona fogja készíteni, de reméljük, ez nem látszik majd meg a végső alkotáson, amennyiben rábólint a kiadó.

A Gothic Playable Teaser címet viselő játék a Steamről tölthető le teljesen ingyenesen (lásd a linket odafent vagy itt), azonban csak akkor, ha ott figyel a könyvtárunkban a Piranha Bytes valamelyik korábbi játéka, azaz a Gothic és a Risen három-három része közül akármelyik vagy az ELEX.