A GTA 5 az eddigi legköltségesebb játék, melynek fejlesztése és reklámozása 266 millió dollárba került -- ez az összeg azonban eltörpül az első napi eladások bevétele mellett: a játék a Take-Two belső adatai szerint 24 óra alatt nem kevesebb mint 800 millió dollárt hozott a konyhára, ami a széria és a kiadó történetében egyaránt rekordnak számít. Sőt, az iparban is: eddig a legjobb első napi eladást a Call of Duty: Black Ops II érte el tavaly novemberben 500 millió dollárral, ami a Modern Warfare 3 400 milliós első napját múlta felül -- utóbbi volt egyébként az abszolút rekord, amit valaha szórakoztatóipari termék elért. A GTA 5 tehát most mindent felülírt.

„A Take-Two-nál mindannyiunkat nagyon felvillanyozott a GTA 5 fogadtatása. A Rockstar Games csapata megint túlteljesített önmagán, új mércét állítva fel az ipar számára a kreativitás, az innováció és a minőség terén.” -- nyilatkozta Strauss Zelnick elnök-vezérigazgató.

A Take-Two adatai az európai és észak-amerikai eladásokat fedik le mindkét platformra, s noha ez még nem pontos adat, jó képet ad arról, mekkora jelenség a GTA 5, amelynek kritikai fogadtatása is kimagasló.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!