• Érdekes részletek bukkannak elő a Rockstar-perből
  • A Leslie Benzies szerint a GTA 5 Online 500 millió dollárt hozott a konyhára mikrotranzakciókból
  • Maga a GTA 5 pedig 3 milliárd dollár bevételnél tarthat

Javában zajlik a Leslie Benzies kontra Take-Two/Rockstar per, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, mindenféle szaftos részletek kerülnek elő a periratokból, olyan információk, amikről normál körülmények között nem tudnánk semmi. Ezúttal az derült ki, hogy nagyon népszerű a GTA 5 mikrotranzakciós rendszere. Nagyon-nagyon.

A GTA 5 Online eddig legalább 500 millió dollárt hozott konyhára, csak a mikrotranzakciókból -- a teljes GTA 5 a becslések szerint három milliárd dollár bevételnél tarthat.

Ez 136 milliárd forintnak felel meg, és ez kimagaslóan nagy összeg, annyira, hogy Benzies szerint a játék multiplayer része a bevétel terén túlszárnyalhatja a sorozat összes részét, hiszen majdnem 100%-os haszonkulccsal dolgoznak, egyedül a fejlesztési és a tranzakciós költségeket kell levonni.

Nyilván mindehhez hozzá kell tenni, hogy ezeket a számokat egyedül Benzies oldala állítja, akiről tudjuk, hogy 2014 óta nem aktív tagja a cég életének, ugyanakkor nem elképzelhetetlen egy ekkora teljesítmény. A játékból több mint 60 millió példányt szállítottak ki, és maga a Take-Two mondta, hogy több mint 8 millióan játszanak online.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!