Guillermo Del Toro kétszer is belebukott a játékfejlesztése: előbb a THQ ernyője alatt készített horrorjátéka, az InSANE futott zátonyra, aztán a Kodzsimával közösen készített Silent Hillsből nem lett semmi. Ennyi elég volt a rendezőnek, és többet nem készít játékot.

„A videojátékok terén átkozott vagyok. Csatlakoztam a THQ-hoz, erre a kiadó csődbe ment, aztán csatlakoztam Kodzsimához, amire Kodzsima otthagyta a Konamit. Úgy döntöttem, hogy nem készítek több videojátékot, nehogy tönkretegyem valaki életét. Ha megint ilyenre adnám a fejem, felrobbanna valaki háza, vagy nem tudom.” -- mondta a Shacknewsnak adott interjújában, amiben az is elhangzott, hogy azért nem volt teljesen negatív az élmény, sok mindent tanult a THQ-val és a Kodzsimával folytatott munka során, ráadásul barátságot is kötött a Metal Gear Soild-sorozat atyjával.

Del Toro hozzátette, hogy nem zárkózik el teljesen a játékipartól, az ötletei alapján segíthet másoknak egy-egy új projekt kitalálásában. „Kreatív és intelligens módon megközelíthetem, úgy, hogy segítséget adjak elkészíteni egy játékot, de mást nem.”

guillermo-del-toro.jpg