A Sonic-sorozat egyik legjelentősebb alkotója, Iizuka Takasi meglepően őszinte interjút adott a Game-nek, melyben elárulta, hogy a Wii-re és DS-re érkező Sonic Colors nem azokat a rajongókat szólítja meg, akik már a Mega Drive alatt is imádták a sündisznót, hanem a gyerekeket.

"Tudjuk, hogy sok keményebb játékos van, akiknek megvan a véleményük az irányításról, mi azonban úgy terveztük a Sonic Colorst, hogy hat és tizenkét éves gyerekek fogják játszani azt. Alapvetően tehát olyan játékot akartunk csinálni, amit bárki tud irányítani, és ami mindenkit elszórakoztat. Szóval a Sonic Colors nem a komoly játékosoknak készült. Ha leülsz elé, azt látod, hogy gyors, nem túl nehéz és piszkosul látványos. Egyszerűen arról van szó, hogy a vásárlómagot céloztuk meg."

Ennyit tehát arról, hogy ez lesz a 3D-s Sonic-játékok messiása. Iizuka egyébként egyszer azt nyilatkozta, hogy nem könnyű kielégíteni a Sonic-rajongókat, és ezért álltak neki rögtön két játék készítésének. Reméljük, a Sonic 4-gyel elégedettek lehetünk.