A nyári MondoGames PC Guru Show-t akár őszi programnak is felfoghattuk volna, ugyanis szombatra pont beköszöntött az esősévszak. A Hungexpo megközelítése közben két dologban biztos voltam. Az első, hogy Noé bárkáját láttam elúszni az Albertirsai úton, a másik, hogy jól kicseszett velünk Természetanya, mert senki sem fog kilátogatni a Show-ra.

Nos, egy dologban tévedtem: akadt látogató. Ez akkor realizálódott bennem, amikor kilométeres sorba ütköztem, és a népek nem egy bárkára akartak feljutni, hanem a Hungexpóra próbáltak bejutni. Hűvös idő ide, szakadó eső oda, a rendezvényre így is rengetegen kijöttek.

A PC Guru standjával átellenes oldalon retro játékgépeket találhatott az érdeklődő, a felhozatalban volt PlayStation és PS2, Nintendo 64, Xbox, PSP, Game Boy, GameCube, és MegaDrive is. Kis csapatunk le is csapott rájuk, hogy kicsit elmerüljenek a múltban.

A csarnok ugyanezen az oldalán állt fel a Gamer színpad a videojáték-bajnoksághoz, amit szombat és vasárnap rendeztek meg. A szombatot a 11-kor kezdődő, háromkörös League of Legends-bajnokság uralta. A nagy összecsapás a Team Horizon Reapers és a Wonder Stag e-Sports csapata között dőlt el, a THR 3:0-ás győzelmével.

A vasárnap a Blizzardé volt. A StarCraft 2-bajnokságot Psz csapata nyerte 3:1-re a Wordix ellen, a Hearthstone-összecsapásból Penhadani jött ki győztesen Skyythe ellen 3:0-ra, míg az Overwatch-mérkőzésen az Obscure-ral szemben győzött a Team Intense.

Valamint ebben az épületben próbálhatták ki az érdeklődők – akikből akadt szép számmal – a Dance Dance Revolutiont és a Pump it Upot, valamint nevezhetett a Just Dance versenyre.

Aki a D épületben nem talált kedvére való elfoglaltságot, az átugorhatott a K épületbe, ahol a színpadon kerekasztal beszélgetéseket hallgathatott mindenféle témában – én speciel pont egy Star Warsos beszélgetésre léptem be a csarnokba, hát mit nem ad az Erő –, és itt zajlott a cosplay-verseny is, ami alatt újfent remek jelmezek kerültek megmérettetésre. Apropó, cosplayerek, ezúttal is volt min ámulni, Leia hercegnőtől Harley Quinnen és Jokeren át egészen Charlie O'Brienig – ez utóbbi szerintem nagyon szép tisztelgés volt a nemrégiben elhunyt Bud Spencer előtt.

Összességében tehát elmondható, hogy a MondoGames PC Guru Show sokkal fényesebb lett, mint amilyen az idő volt, és ismét bebizonyosodott, hogy annak a közösségnek, ami ezt a rendezvényt élteti, semmi sem állhat az útjába, még Természetanya sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Sajnos azonban pár játékkiállító és néhány műsor – a szabadtériek, természetesen – így is elmaradt, és talán kevesebb lengeruhás cosplayer mászkált az épületek között (bent azért akadtak szép számmal), de ahogy elnéztem, ez nem szegte kedvét senkinek.

A PC Guru csapata a D épületben bújt el az eső elől a saját kis standján, amitől nem messze egy kisebb színpadon, azaz a Geeks & Craft Kornerben különféle előadásokat lehetett meghallgatni például a Star Trek turistacélpont bolygóiról vagy a fotózás utómunkálatairól. Középtájt kiállítók gyűltek össze portékáikkal – itt volt minden, ami gamernek, sci-fi és fantasy rajongónak kedvére lehet: BioShockos cuccokkal töltött asztal, Doctor Who kiállítás egy TARDIS-konzollal és használható szónikus csavarhúzóval. De kivonultak a Marvel és a DC hősei, sőt, egy életnagyságú csillagkapu is megbújt a színpadok között.