GURU Extra A hírek popupjaCsakúgy, mint másfél éve a Halo 3 esetében, a Microsoft és a Bungie nem nagyon tudja a Halo 3 kiegészítőjét, az Orbital Drop Shock Troopert (vagy rövidebben: ODST-t) biztonságban tartani a türelmetlen Halo-rajongó, illetve a kalózok karmaitól. A Microsoft nemrég indított nyomozást egy "tulajdonképpen jelentéktelen betörési üggyel kapcsolatban". A lopás egy franciaországi disztribúciós hálózaton belül történt.

A hír azóta olyan tekintetben eszkalálódott, hogy az ellopott francia verzió ki is került a netre. Az internet egyik kalózhonlapjának Halo 3-as fórumtopikjában valaki fel is töltötte már a működő verzió képét. Aki már rohanna is fel a torrentoldalakra, annak megsúgom, hogy az onnan letölthető verzió hibás, és csak a csigaevők nyelvén kommunikál -- angol felirattal. Azonkívül aki ezzel a verzióval lépne fel Xbox Live-ra, az valószínűleg pórul is fog járni. A Microsoft sajtóközleményében ugyanis kijelentette, hogy az Xbox Live előfizetéseket ellenőrizni fogják, és megteszik "a szükséges lépéseket azok ellen, akik illegálisan szerezték meg a játékot".

Hogy ezek a "szükséges lépések" pontosan mit jelentenek, még nem tudni, bár az Xbox Live főnöke, Stephen Toulouse egy twitteres kommentárjában azt ígérte, hogy "a Microsoft nem tiltja ki azokat a játékosokat, akik korábban kezdenek játszani." Korábban az ilyen akció nagyon is jellemző volt a Microsoftra: azokat a játékosokat, akik egy-egy ellopott nagyobb címmel felmentek az Xbox Live hálózatára és "lebuktak", a legtöbb esetben kitiltották a Live-ról.

Érdemes tehát megvárni a legális, dobozos verziót, annál is inkább, mert a szeptember 22-i megjelenés már nagyon közel van és a Halo 3: ODST várhatóan hálózatban fog büntetni igazán... (A képen a lopott verzió látható.)