• A rejtélyes Tumblr-oldal egy fikciós újságíróhoz tartozik
  • Benjamin Giraud feltárja előttünk Master Chief életét
  • Minden héten új epizóddal jelentkezik majd
  • A Halo 5: Guardiansnak még Chief lesz a főszereplője
  • Egy halott szereplő is visszatér

A múlt héten jelent meg egy rejtélyes Tumblr-oldal, amin megállíthatatlanul pörgött a nulla felé a visszaszámláló, valamint szerepelt rajta egy videó is. Utóbbiban egy Traitor (áruló) feliratú golyó robbantotta szét Master Chief sisakját. Ma a számláló elérte a nullát és kiderült, mi is ez az oldal.

Egy fikciós háborús riporter, bizonyos Benjamin Giraud oldala, aki feladatául kapta John-117 életrajzának elkészítését. A feladatnak azonnal nekiugrott, hiszen egy alkalommal személyesen találkozott az emberiség hősével, azonban titkok hadába ütközött, így módosította a céljait: nem életrajzot készít, hanem feltárja a hős árulót körülvevő sötét titkokat.

Mindezt több részes hangfelvételek formájában adja majd közzé, kezdve Chief gyerekkorával, míg az utolsó epizód valószínűleg már szervesen fog kapcsolódni a Halo 5: Guardianshoz. Minden héten kapunk egy-egy új részt, amiket az említetett Tumblr-oldalon hallgathatunk meg (a nulladik epizód hanganyaga alant is meghallgatható), de az oldal más érdekességeket is rejt, például Benjamin Giraud tömör életrajzát.