• A Microsoft leszedeti a Halo Online kiszivárgott példányait
  • Azonban mindig felkerül egy újabb
  • A szivárogtatás mögött álló csapat nemes küldetésnek tekinti a munkát
  • Szerintük pay-to-win lehet a játék

A PC-re írt Halo híre sok rajongót érdeklődését felkeltette még úgy is, hogy egy free-to-play programmal állunk szemben, ami csak Oroszországban fog megjelenni -- nem meglepő módon az elkötelezett hívek mindent megtesznek annak érdekében, hogy betekintést nyerjenek a játékba, sőt a múlt héten már láthattunk is némi mozgóképes anyagot a programból.

A Microsoft persze nem nézi jó szemmel mindezt, és azon vannak, hogy minden kiszivárgott klienst, vagy az abban bejutást engedélyező eszközt eltávolítsanak az internetről, de az ezeket készítő csapat folyamatosan pakolja fel az újabb példányokat. A TorrentFreaknek adott interjúban az egyik tag elmondta, hogy nemes küldetésnek tekintik a munkájukat, amivel egyrészt mindenkihez eljutathatják a játékot, másrészt pedig leleplezhetik a Halo Online üzleti modelljét, ami szerintük könnyedén pay-to-win lehet -- legalábbis az eddig látottak alapján.

A Halo Online jelenleg bétatesztelés alatt áll, de arról még nem tudunk, hogy pontosan milyen üzleti modell szerint működik majd, mikor jelenik meg a teljes változat, illetve, hogy vannak-e tervek arra, hogy nyugatra is elhozzák a játékot. 

halo-online.jpg