• Halo: Spartan Strike bejelentés
  • A Halo: Spartan Assault folytatása
  • Javult a játékmenet
  • Nincs mikrotranzakció
  • Ha a Microsoftnál vásároljuk meg a játékot PC-re, Windows Surface és Windows Phone platformra is megkapjuk
  • Lesz steames kiadás is, teljes Steamworks támogatással
  • Halo: Spartan Strike megjelenés: 2014. december 12.

A 343 Industries ma jelentette be, hogy jön a Halo: Spartan Assault folytatása, a Halo: Spartan Strike, mely röviden összefoglalva pont olyan lesz, mint az elődje -- illetve mégsem, a csapat ugyanis hallgatott a játékosokra és a kritikusokra, és kigyomláltak a hibákat. Természetesen a folytatás is egy twin stick shooter, de a játék nagyobb kihívást fog nyújtani, különösen a vége felé, ezáltal arra kényszerítve minket, hogy mindig résen legyünk. Aztán nagyobbak és gazdagabbak lettek a pályák, nincs mikrotranzakció, javult a kezelés (látni, hova megy a gránát), valamint régi-új ellenfelek és járművek mutatkoznak be: vezethető a legendás Warthog és Halo 2-ből végül kimaradt Kestrel VTOL, illetve harcolhatunk majd a promethean faj seregei ellen is. Ezek mellett lesznek új képességeink is, amiket három kategóriába soroltak a fejlesztők funkciójukat tekintve, online vagy offline kooperatív mód azonban most sem lesz.

A történetről annyit sikerült megtudni, hogy a Halo 2 eseményeivel egy időben kezdünk, egy csapat tagjaként, amely azt a feladatot kapta, hogy megtaláljon egy ereklyét. Erre a tárgyra természetesen a Covenant is feni a fogát, hiszen ezzel tudnak „meghívót” küldeni a prometheanoknak -- az ereklyének azonban nyoma vész, és ezzel együtt a szóban forgó osztagnak is. A sztori ezután öt évet ugrik előre, hogy aztán pontot tehessünk az események végére, közben új, ismeretlen helyszíneket meglátogatva.

A Halo: Spartan Strike december 12-én fog megjelenni PC, Windows Phone és Windows Surface platformokra -- ha közvetlenül a Microsofttól vásároljuk meg a játékot, akkor automatikusan mind a három platformra megkapjuk a játékot, de ha a Valve-nál akarjuk elkölteni a pénzünket, akkor a Steamen is leszedhetjük a programot, s itt teljes Steamworks támogatásban van részünk, nem kell a Windows Live-val vacakolni. A játék ára 6 dollár.