• A vártnál hamarabb jöhet a Rise of the Tomb Raider
  • Az Amazon szerint PC-re január 29-én jelenik meg a játék
  • Eddig csak annyit tudtuk a megjelenésről, hogy valamikor az év elején lesz
  • A megsürgetett megjelenésnek a látszólag gyenge eladások lehet az oka

A Square Enix a nyáron közölte azt, hogy 2015-ben Xbox exkluzív marad a Rise of the Tomb Raider, de a jövő év elején PC-re, az ünnepi szezonban pedig PS4-re is meg fog jelenni. Pontos dátumot nem adott a kiadó, így jogosan feltételeztük, hogy valamikor január és március (vagy inkább február-március) között kerül boltokba a PC-s átirat, míg november magasságában a PS4 port -- nos, lehet hogy a várnál hamarabb is megjelenik a játék.

Az Amazon kínálatában jelent meg a PC-s Rise of the Tomb Raider, mégpedig egy pontos dátum társaságában. E szerint január 29-én már telepíthetjük az ügyes kincsvadász legújabb kalandját. Íme, a bizonyíték, ha esetleg időközben a francia Amazonról is eltűnne a kiírás, ahogy az a brit oldalon már megtörtént.

rise-of-the-tomb-raider-pc.jpg

A rögtön az év elejére helyezett megjelenés azzal magyarázható, hogy látszólag nem teljesített jól a boltokban a Rise of the Tomb Raider, ezt a sejtést pedig három tény is alátámasztja:

  1. Egyszerre jelent meg a Fallout 4-gyel, a Bethesda játékát pedig jóval nagyobb figyelem kísérte
  2. Kizárólag Xbox One és Xbox 360 konzolra kapható
  3. Az NPD novemberi eladási listájáról lemaradt a program

Mindez katasztrofális eredményekkel járhat. A Square Enix már az első rész eladásaival sem volt elégedett, sőt egyenesen gyengének nevezte a kezdeti teljesítményt, ám később ez bőven javult, mégpedig pont a további platformokra való megjelenés után.

Nem nehéz tehát elképzelni azt, hogy mentve a menthetőt, minél gyorsabban igyekeznek a boltokba küldeni a többi verzió. Ezért lehet tehát az, hogy már januárban megérkezik a Rise of the Tomb Raider PC-re, és ha valóban így van, akkor valószínűleg a PS4 átiratra sem kell a jövő év végéig várni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!