Az új Star Wars trilógia mellett a Disney mellékhajtásokkal is készül, amelyek az egyes, számozott filmek közé ékelődnek be. Az antológia első része, a Rouge One 2016-ban jön, amiben az első Halálcsillag terveinek megszerzését láthatjuk, majd ezt követi (a 2017-es Star Wars VIII után) a frissen bejelentett, 2018 májusában esedékes Han Solo-film.

A filmet Christopher Miller és Phil Lord (A Lego kaland, 21 Jump Street, 22 Jump Street, Derült égből fasírt) rendezi, a forgatókönyvet pedig Lawrence Kasdan és Jon Kasdan írja. Lawrence veterán, köze volt ugyanis Az elveszett frigyláda fosztogatói, A Birodalom visszavág és A jedi visszatér forgatókönyvéhez, míg fia, Jon kisebb, indie filmekkel (The First Time, In the Land of Women) illetve tévésorozatokkal (Különcök és stréberek, Dawson és a haverok) foglalkozott.

A pontos cím nélküli film egy előzmény lesz, vagyis egy fiatal Han Solót ismerhetünk meg (ebben tehát már nem Harrison Ford szerepel), és azt, hogyan vált azzá a szeretett csempésszé, akivel 77-ben találkozhattunk.

han-solo.jpg