A Hawken egy roppant tartalmas és mozgalmas free-to-play arénashooter, mely ráadásul mechákat szerepeltet emberek helyett -- kell ennél több a boldogsághoz? Nos, nem árt, ha időnként frissül a játék, és ez most szerencsére be is következett. A Raider Update-nek nevezett kiegészítés egy rakás újdonságot rak a programba, szóval, aki még nem esett neki a gigantikus robotok háborújának, az pont jókor ugorhat fejest az online csatározásba (a játékban csak multiplayer van, uff).

Az első és legnagyobb extra a Raidernek keresztelt vasszörny, mely azon túl, hogy gyilkos robajával félelmet kelt a pályán masírozó többi szerkezet pilótáinak szívében, egy egyedi Blitz-képességgel is fel van ruházva, mely lehetővé teszi számára, hogy tüzelés közben ugorjon az ellenség orra elé. Mindemellett pedig piszok jól néz ki, szinte követeli, hogy azonnal kipróbálják.

Hawken: íme a Raider Update!

A pályák a Hawkenben már kezdtek unalmasak lenni, hát jött egy újabb: a Facility Team Deathmatch- és Missile Assault-játékmódokban választható (később Deathmatchben is játszható lesz), és nem szerepel a szerversorban, külön kell kiválasztani azokat a dedikált szervereket, melyeken a Facility fut.

Ezen kívül a játékmódok is változnak kicsit: TDM-ben 50 killig vagy 15 percig tart egy meccs; Missile Attackben nem kell többet a szabályleíró képernyőt bámulnunk, ha feléledünk. Apróságokról van szó, persze, de jó, hogy módosítottak rajtuk, utóbbi különösen idegesítő volt egy idő után.

Ezen felül az összes fegyveren és mechán változtattak itt-ott, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a játékmenet, stabilizálódott a matchmaking-rendszer, illetve a Raider Update után egy mechát ingyen kiválthatunk, nem kell bajlódnunk a mikrotranzakcióval.

A Hawken teljes változata májusban érkezik PC-re. A béta viszont nyüstölhető, csak a hivatalos oldalra kell ellátogatni. A patch pontos, részletes leírása is ott olvasható angol nyelven.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!