A mémek már nagyon régóta (közel 20 éve) színesítik az internet világát és megannyi külföldről átvett kép mellett Magyarország is kitermelt jónéhány emlékezetes mémet. A (h)őskorból talán sokan emlékeznek még Szalacsi Sándorra, aki szerint Árpád biztos jó munkásember, vagy épp Polgár Jenőre, aki szeretett volna eljutni a Hivatalba a Jenő úrhoz. Mindannyian kíváncsiak voltunk rá, hogy mi folyik Gyöngyösön, de az olyan műsorok is rengeteg emlékezetes jelenetet szültek, mint például a Mónika Show, ahol szinte minden adásra jutott valami balhé. Ahogy telt-múlt az idő, idehaza komplett Facebook-oldalak és eleinte Tumblr, majd Instagram-profilok születtek a mémek népszerűsítésére. Sajnos ezek többsége csak a 9GAG-ről átvett képeket fordította le, többnyire sokkal gagyibb minőségben, de mivel a hazai internetezők zömének teljesen újak voltak az eléjük kerülő "poénos képek", máris nyomták a lájkot és a szívecskét. Hide the Pain Harold a mai napig a legismertebb magyar mém-legenda, akiről egyébként sokan nem is gondolták volna, hogy hazánk szülötte. Annak idején (már 4 éve) az Esport1 is interjúzott vele a V4-en:

Arató András ma már a boldog nyugdíjas éveknek él és vígan utazgat a világban. Mindenhol felismerik és odamennek hozzá (néha csoportokban) egy közös képet kérni, viszont a 2010-es évek elején még nem is gondoltuk volna, hogy Hide the Pain Harold magyar lehet. Az egész azzal kezdődött 2010-ben, hogy Andrást felkereste egy stockfotós az iWiW-en, hogy hadd készíthessen róla pár képet a dreamstime.com nevű oldal számára, ami lényegében stockfotók gyűjteményét tartalmazta. Egy évvel később a ma már ikonikus, látszólag fájdalmat titkoló mosolyával a kamerába néző képét felkapta az internet és nagyon hamar mémet csináltak belőle – megszületett Hide the Pain Harold, akit itthon is nagyon sokan láttak szerte a neten, de akkor még senki nem gondolta volna, hogy Arató András látható a képen. Csak 2016-ban fedte fel kilétét a VK (lényegében az orosz Facebook) pain_harold csoportjában. Azóta itthon is nagyon felkapott lett, több interjút készítettek vele és műsorokba hívják szerepelni – 2020-ban például az Álarcos énekes-ben is feltűnt (ő volt a szörnyecske). A Coca-Cola 2019-ben a magyarországi reklámarcává választotta.

Persze nemcsak idehaza keresik meg a legnagyobb cégek, hanem külföldön is. A Manchester City például meghívta a városba, hogy vegyen részt egy futballmeccsen és forgattak vele egy kisfilmet is, amit azóta már több millióan láttak. Számos reklámfelkérést kap a világ minden tájáról, ami neki lényegében felér egy folyamatos, szinte véget nem érő vakációval. Hívták már Dél-Amerikába, Kanadába, Ausztráliába, de még Szibériába is. Volt már az olasz Vodafone reklámarca, és szerepelt svédországi vakcinaregisztrációs honlapon, mikor még javában tombolt a koronavírus, de például főszerepet is kapott a Cloud9+ zenekar Hide The Pain klipjében. Mindez pedig tényleg csak a jéghegy csúcsa, ugyanis nap mint nap kap új megkereséseket és felkéréseket. Csakhogy most jön a csavar! András már azelőtt is híres volt, hogy Hide the Pain Harold megszületett, de ez csak azoknak tűnhetett fel, akik tisztán emlékeznek még a cikk elején is említett, klasszikus magyar mémekre. Megvan az "Én nagyon szeretem a tejet!" részlet? Nos, mint kiderült, ez is Andráshoz köthető, aki 1996-ban a Vágó István vezette Mindent vagy semmit! játékosa volt és ekkor derült ki, hogy nagyon szereti a tejet és a kakaót is. Az alább megtekinthető videó-részlet roppant felkapott lett, de a többség egyáltalán nem volt tisztában vele, hogy Hide the Pain Harold szerepel benne. Te tudtad?