Ha volt második világháború, akkor kellett lennie egy elsőnek is – már csak ezen logika mentén is fura Blake Jorgensen kijelentése, amit a Bank of America Merrill Lynch 2016 Global Technology Conference-en tett meg – itt beszélt a Titanfall 2 megjelenési idejéről is – és megmagyarázza, miért aggódott korábban az EA az első világháborút feldolgozó Battlefield 1 miatt.

„Az első világháború – e témában aggódtunk, hogy azok a fiatal fogyasztóink, akik nem tudják, hogy volt második világháború vagy vietnámi háború, azok az elsőt sem ismerik” – és most álljunk meg egy picit és mondjuk együtt, hogy szúúúszááááá. Oké, vannak buta emberek. Anno a saját fülemmel hallottam az érettségimen, amint egy osztálytársam a „miért volt hidegháború a hidegháború” című mentőkérdésre imigyen felelt: mert télen volt. De, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak a világháborúkról, és a játékkiadók (a második világháborút alaposan feldolgozó Battlefield-sorozat kiadója!!!!) számolnak velük, mint kockázati tényezőkkel, az azért nekem sok(k).

„Azt hiszem, az emberek nem értik meg, hogy az első világháború egy technológiai váltás volt” – magyarázta az EA pénzügyi vezetője. „Az emberek lóháton kezdték a háborút, és repülőkön, tankokon, csatahajókon és tengeralattjárókon fejezték be. És ez egy nagy lehetőség, amit szeretnénk átültetni videojáték formájába.”

És talán megtaníthatják pár embernek, hogy 1914-től 1918-ig létezett egy világraszóló konfliktus, amit úgy hívnak: első világháború vagy nagy háború.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!