A Sony megannyi pletyka és félinformáció után a Londonban tartott, a Gran Turismo-sorozat 15. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen végre hivatalosan is bejelentette: jön a Gran Turismo 6! Méghozzá a jó öreg PlayStation 3-ra.

A játékról maga Jamaucsi Kazunori rántotta le a leplet, aki elmondta, hogy a grafikusmotor és a fizikai rutin a Gran Turismo 5-ből származik, csak épp finomítva, továbbfejlesztve, "újraírva, hogy megfeleljen a jövő elvárásainak". Ez persze teljesen érthető: a GT5 még ma is nagyon jól mutat, és gyakorlatilag félkész állapotban adták ki, ergo jogos, hogy a Polyphony Digital srácai inkább csak "befejezték", amit sok-sok éve, a PS3 bejelentésekor elkezdtek.

És akkor következzenek a kötelező számok! A Gran Turismo 6-ban hét új helyszín szerepel, Silverstone lesz az egyik, így jön össze a 33 pálya 71-féle beállítással. 19 ezek közül teljesen új, így nem kell azon aggódnunk, hogy önismétlő lesz a játék. Ehhez persze jönnek majd még a havi rendszerességgel DLC-kben kiadott pályák is, szóval nem fogunk unatkozni. Autókat tekintve kétszázzal kapunk több verdát, mint a GT5-ben, így összesen 1200 kocsiba pattanhatunk be -- igazából nem tudjuk, mennyire jó ötlet ez, hisz bennünket még mindig kísért a túlságosan is ambiciózus Gran Turismo 5 ocsmány Bugatti Veyron modellje és standard autói.

Az internetes játékélményt is teljesen átalakítják. A játékosok végre saját versenyszériákat alkothatnak, megszabva többek között a pályák pontos vonalát. Átláthatóbb menüket és kezelőfelületet várhatunk, így nem fogunk folyton anyázva keringeni a sok egyforma ablakban. Érdemes megjegyezni egyébként, hogy ezek a funkciók csak a GT-sorozatban számítanak újdonságnak, a Polyphony eddig valamiért a múltban járt. De sebaj, végre beérik magukat, és csak ez számít.

A Gran Turismo 6 2013 karácsonya környékén jelenik meg PlayStation 3-ra, júliusban demó várható, továbbá a játék bizonyos elemei együtt fognak működni a PC-inkkel és az okostelefonjainkkal (valószínűleg a karriermódot vagy az online listáinkat menedzselhetjük ilymódon). Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, jött egy sor eladási adat is: összesen 70 millió Gran Turismo-játék kelt el eddig, ebből csak a GT5 tízmillióval vette ki a részét. A játékból alant friss képeket is láthattok, fentebb pedig a bejelentéshez társított, hivatalos trailer csodálható meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Gran Turismo 6 -- Megjelenés: 2013 vége (Sony PlayStation 3) -- Gépigény: nincs