A stílus maga a szoba!

Azt, hogy milyen stílusú lesz egy helyiség, természetesen a megrendelő határozza meg, a Tapétabolt bauhaus tapéta kínálata azonban lehetővé teszi azt, hogy olyan megjelenést alakítsunk ki, amely a méltán népszerű bauhaus stílust testesíti meg. Ez a divatirányzat az építészet és a design egyik legmeghatározóbb irányzata, mely a 20. század elején jelent meg és ma is reneszánszát éli.

Mi jellemzi a bauhaus stílust?

Népszerűségét a funkcionalitásnak, a minimalizmusnak és a letisztultságnak köszönheti, hiszen a mozgalom alapelve az, hogy a formák és a funkciók egyesítése nagyon fontos. Megszabadult minden felesleges elemtől, ezért egyszerű geometrikus formáiról, letisztult vonalairól és kontrasztos színeiről híres. A Rasch márka Bauhaus tapétái hűen tükrözik ezt a törekvést, egyszerre modernek és időtlenek, ezért bátran használhatjuk őket a lakásban vagy az irodában.

Milyen színekben érhető el ez a stílus?

A bauhaus színpalettája letisztult és minimalista, a fekete-fehér kombináció mellett azonban gyakran jelenik meg élénk szín, például a piros, a kék vagy a sárga. Ezek célja az, hogy hangsúlyosabbá tegyék a geometriai formákat, így a háromszögek, kockák vagy vonalak egyedi vizuális hatást nyújtanak.

Aki pedig a természetet szeretné bevinni az otthonába

A tapétaválasztékban markánsan jelennek meg a természet különböző elemei, a tájkép tapéta pedig magát a természet szépségét és változatosságát hozza be a négy fal közé. A természetközeli hangulat pozitívvá teszi a közérzetünket, úgy érezhetjük magunkat, mintha az adott táj közepén lennénk. Ideális választás lehet irodába, váróterembe, gyerekszobába, de a nappalit is különlegessé tehetjük általa.

tapetaboltcom-2024-aprilis-linkmarketing-2.jpg

Miket ábrázolnak ezek a termékek?

Ezek a tapéták a természet egy kis szegletét csempészik be az otthonokban, ábrázolhatnak tengerpartot, hegyeket, városi panorámákat, vízeséseket, mezőket vagy más természeti szépséget. A romantikus naplemente, lélegzetelállító hegyi tájkép, megnyugtató erdei kép közül azt érdemes választani, amelynek hangulata leginkább illik a megjelenítendő stílushoz. A választás során célszerű a színterápiát is segítségül hívni, egyes színek nyugtató, mások élénkítő, inspiráló hatással vannak az emberekre.

A tájkép tapéta lehetőséget ad a kreatív tervezésre, azonban mindig figyelni kell a harmonikus megjelenítésre, hogy az adott tapéta egyensúlyban legyen a lakás többi részével, a bútorokkal és a lakástextilekkel. Akár a bauhaus mellett tesszük le a voksunkat, akár a természetet szeretnénk becsempészni az otthonunkba, a tapéták segítségével mindez lehetséges!