Rengeteg túlélőszimulátor van már, Kevin Cancienne ötlete azonban eltér az unalomig ismételt zombis témától, azzal, hogy egy kutya szerepébe helyezi a játékosokat, és azt a feladatot bízza ránk, hogy találjunk haza egy nyüzsgő városban.

A játék a Home Free címet kapta, és amellett, hogy egy procedurálisan felépített metropoliszban kell elnavigálnunk magunkat a gazdánkig, valahogyan túl is kell élnünk az utazást. Szörnyek vagy mutánsok itt nincsenek, csak emberek, illetve hasonló kóbor kutyák, és minddel interakcióba is kell lépnünk, hiszen menedéket és élelmet kell találnunk. Utóbbit kuncsorgással, kutatással vagy éppen lopással tehetjük meg, míg bizonyos esetekben elkerülhetetlenné válik, hogy a territóriumukat őrző állatokkal akasszuk össze a bajszunkat a továbbjutás érdekében -- van arra is lehetőség, hogy barátságot kössünk a szelídebb kutyusokkal.

Home Free érdekessége, hogy valójában két játék. Az egyik fele a hazaút megtalálása, ami az ígéretek szerint egy szívszaggató singleplayer élmény lesz, a másik pedig egy könnyed lokális multiplayer mód, a Dog Park. Ebben legfeljebb négyen játszhatnak együtt, különböző játékmódokban kergetve egymást vagy verekedve a porban.

Kevin Cancienne a Kickstarter segítségével szeretné megvalósítani a két éve formálódó ötletét, amire 50 ezer dollárt kér. Ez valószínűleg össze is fog jönni, a két napja indított kampány ugyanis 37 ezer felett jár, 28 nappal a lefújás előtt. Ha minden összejön, akkor jövő ősszel fog megjelenni a Home Free, kizárólag PC-re. Itt lehet beszállni.