Legutóbb 2011-ben nyilatkozott a Quantic Dream jövőjét illetően a csapatot vezető David Cage. Akkor azt mondta, hogy nagyon elégedett a kiadó viselkedésével, és hogy a Heavy Rain nem jelenhetett volna meg exkluzív támogató nélkül. Nos, azóta eltelt két év, lassan megérkezik a Beyond: Two Souls, így újra felmerült, hogy esetleg multiplatfor címet is fejleszthetne a brigád. Mielőtt azonban örülni kezdenénk, ez nem így lesz.

"Ez nem egy olyan parnteri viszony, ahol elnyom bennünket a nagy kiadó, és szűkös határidőkre kell eredményt produkálnunk. Fantasztikus ez számunkra, hisz mióta csak elkezdtünk dolgozni a Sonyval, a cég egy rakás pénzt áldozott a játékainkra, mi pedig igyekeztünk annyit dolgozni, amennyit csak tudtunk, hogy megháláljuk a támogatást. Több pénzt csináltunk volna, ha multiplatfomban gondolkodunk? Persze, de akkor nem lehetett volna a Sony a felelős kiadónk. Mi pedig nyilván nem fogunk partnert váltani csak azért, hogy több pénzt kereshessünk; a mi capatunk mögött más filozófia áll." -- nyilatkozta a Quantic Dream társigazgatója, Guillaume de Fondaumière a brit OPM-nek.

Szóval, akár tetszik, akár nem, marad a jelenlegi felállás, azaz, ha valaki szeretné a csapat érzelmes, történet-orpientált játékaival tölteni az idejét, jobban teszi, ha beruház egy PlayStation 3-ba. Vagy 4-be, mert a srácok már dolgoznak egy egyelőre be nem jelentett nextgen projekten.

A PS3-ra megjelenő Beyond: Two Soulsról egyébként nemrég egy sor új infó és videó látott napvilágot. Ezekről természetesen mi is beszámoltunk, a részletekért erre tessék!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!