Belátható időn belül végre megszűnik a Xbox Live piactér kényelmetlen és nehézkesen átlátható pontrendszere, hogy a helyét valódi pénzzel történő tranzakciók vehessék át. A Microsoft terve szerint a váltásra az év vége felé fog sor kerülni, mikor megjelenik az Xbox 360 legújabb rendszerfrissítése -- várhatóan az Xbox One novemberi megjelenésének környékére igazítják.

A frissítés megjelenésével egy időben a profilunkhoz kapcsolt pontmennyiség automatikusan átváltásra kerül a régióban elfogadott valutára, ennek értéke pedig minimum ugyanannyi, mint amennyiért ezeket a pontokat vettünk, de ne lepődjön meg senki, ha több pénzt kap, ugyanis kerekítéssel ez előfordulhat. Természetesen a nyakunkon maradt, vagy elfelejtett pontkártyákat bármikor beválthatjuk, s ekkor már rögtön igazi pénzt kapunk.

A Microsoft-pontok eltűnésével egyébként a pontkártyák is a múlt emlékei lesznek, helyettük pedig ajándékkártyák jelennek meg, melyeket online vehetünk meg, vagy valamelyik boltban, kézzel fogható formában. 

Idén eltűnnek a Microsoft pontok