• Belső források szerint új Xbox One jelenik meg
  • Egy butított konzol lenne, de olcsóbb is
  • Filmezés, zenehallgatás és sorozatnézés lenne a fő profilja
  • Csak kisebb játékok futnának az Xbox One Lite-on

A Microsoft ebben a konzolciklusban látványos lemaradásban van a Sonyval szemben. Ez az elhibázott üzleti tervvel kezdődött és a konkurenciához képest gyengébbnek bizonyult hardverrel csúcsosodott ki. Mostanra már akkora előnye van a Sonynak, hogy maga a Microsoft sem látja, hogyan tudnák ledolgozni ezt a hátrányt, így aztán más úton próbálkoznak -- legalábbis ezt csiripelik a madarak.

A Petri nevezetű techportál írója, Brad Sams belső forrásokból úgy értesült, hogy a Microsoft idén egy könnyűsúlyú Xbox One-t fog piacra dobni.

Ez gyengébb hardverrel, és ehhez mérten jóval olcsóbb árcédulával érkezne, riválisként pedig az Apple TV-vel venné fel a harcot, vagyis egy multimédia doboz lenne, elsősorban filmekre, zenére és sorozatokra, másodsorban pedig játékokra. A játékok persze nem AAA címek lennének, csak azok, amik a Windows Store-ban megtalálhatóak.

xbox-one-lite.jpg

A Microsoft természetesen nem kommentálta a híresztelést, és Sams is óvatosan fogalmazott, miszerint nem tudja, hogy az Xbox One Lite-ra vonatkozó tervek még mindig életben vannak-e, ám érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első alkalom, hogy ilyenről hallunk. Tavaly augusztusban egy kínai blog írt hasonlókat, de akkor Phil Spencer gyorsan lehűtötte a kedélyeket, mondván nem létezik ilyen gép. Lehetséges, hogy most ilyen kósza, alaptalan pletykával állunk szemben, de ha mégis igaz, akkor Brad Sams szerint csak az év második felében kerül piacra.