Hihetetlen, hogy a Pac-Man idén ünnepli 35. születésnapját, és az eltelt évtizedek alatt a játék ugyanolyan élvezetes és kihívással teli maradt, mint amilyen megjelenésekor volt. A játék első megjelenésének évfordulójára a Bandai Namco Entertainment Europe újra ki fogja adni a játékot, okostelefonokra és tabletekre optimalizálva.

A játék a Hipster Whale és a Bandai Namco Studios Vancouver együttműködésében készül el, a klasszikus Pac-Man játékélményt fogja kínálni teljesen modern köntösbe bújtatva.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a nagy sikerű Crossy Road fejlesztőivel készíthetünk egy új Pac-Man játékot. A fejlesztés e korai szakaszában már egy erős, magával ragadó játékmenetet látunk, és alig várjuk, hogy ezt az élményt mindenkivel megoszthassuk!” – mondta Hattori Daisuke, a Pac-Man 256 projektvezetője.

Természetesen a Hipster Whale vezetője, Matthew Hall is lelkendezett egyet: elmondta, hogy az a legkorábbi emléke, amikor öt évesen, a tengerparti játékteremben játszhatott a Pac-Mannel, és hihetetlen megtiszteltetésnek érzi, hogy ő dolgozhat egy olyan program új változatán, mely megőrzi az eredeti játék retro hangulatát.

Megjelenése valamikor idén nyáron várható, és ingyenesen lehet majd letölteni.