Tavaly augusztusban kezdtek csiripelni a verebek az Amazon azon szándékáról, hogy saját, Android-alapú konzolt fejleszt. Sokat azóta sem tudni róla -- még idén megjelenik, kihasználja az Androidban rejlő lehetőségek teljes tárházát, több színben is kapható lesz, az Amazon minden funkciója elérhető rajta --, de most végre láthatjuk egy részét, a Bluetooth-kapcsolattal csatlakozó kontrollert, ami mellesleg nem lesz szériatartozék, külön kell majd megvenni.

amazon-controller-01.jpg

A ketyere első rázénésre leginkább egy súlyproblémákkal küszködő Xbox-kontrollerre emlékeztet. A kütyü közepén lévő funkcióbillentyűk valószínűleg az Android-rendszer működéséhez szükségesek, az alsó peremen lévő és a jobb szélső gombok, illetve az analóg karok pedig magukért beszélnek: videók megtekintésében, játékok kezelésében vesszük majd hasznukat. Az előlap szélein látható LED-ek a Bluetooth-kapcsolat erősségéről és a kontroller töltöttségéről adnak tájékoztatást.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kényelmetlennek tűnő kontrollerről készült fotókon már a véglegesített formát láthatjuk-e, vagy csak egy prototípust, szóval az eddig nem fixált, de idén várható Amazon-konzol irányítóeszköze még változhat is a megjelenésig.

amazon-controller-03.jpg