Cirka egy hónapja jelent meg a Blizzard vadonatúj IP-je, az Overwatch, amiről anno minden fontosabb információt összeszedtünk nektek. Azonban nemsokára megérkezik a június legvégére ígért rangsoroló kompetitív mód, ráadásul a MondoGames PC Guru Show-n Overwatch-döntő is lesz, ezért segítünk nektek abban, hogy minél eredményesebb Overwatch-játékosok lehessetek. Lássuk hát a medvét:

1. A csapatkompozíció mindenekfelett

Karakterválasztásnál mindig figyeljetek a jobbszélen található Team Tipsre, hiszen ha ezt figyelembe véve választjátok ki a megfelelő hőst, akkor a csapatotok jó eséllyel nem fog semmiben – legfeljebb skillben – hiányt szenvedni. Biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy szinte mindenki az embertelen mennyiségű sebzést kitoló karaktereket részesíti előnyben, de ilyenkor kimaradnak a sebzést felfogó, a defenzív és a támogató emberek, akik egytől egyig nagyon fontosak a csapatharcokban. Mivel egy meccsen belül gyakran cserélődnek a hősök a játékosok által, ezért minden halálozás után csekkold le a csapatkompozíciót és a változások függvényében bonyolítsd le a karakterválasztást. Természetesen ne csak a saját csapatodat, hanem az ellenfélét is monitorozd, hiszen megfelelő counter esetén könnyedén át tudjátok törni a védelmet.

2. Ismerd meg a hősöket és a pályákat

Mielőtt belelovalod magad a többjátékos küzdelmekbe az egyik legfontosabb, hogy minden karaktert kipróbálj, hiszen ez alapján tudod majd eldönteni, hogy a 4 kategórián belül melyikek lesznek a támadásban és védekezésben használt kedvenceid. Kategóriánként legalább kettőt kell nagyon jól használnod ahhoz, hogy a tutorial és a gépi ellenfelek elleni gyakorlás után más játékosok ellen is brillírozhass. Ráadásul tisztában kell lenned az összes hős képességeivel, hiszen így kevesebb meglepetést tudnak neked okozni, illetve csapattársként tudni fogod, hogy mivel menthetik ki a hátsó feledet. A karaktereken túl a pályák ismerete is létfontosságú, hiszen a különböző útvonalakon meglepetést okozhatsz ellenfeleidnek és az időben felszedett health packek nyertes szituációkat eredményezhetnek. Mindkettő esetén azt javasoljuk, hogy fordítsatok rá elegendő időt, hiszen a gyakorlás – ahogy sok más tevékenység esetén is – tesz igazán eredményessé. 

3. A csapatmunka meghozza gyümölcsét

Az Overwatch-ban magányos farkasként szinte semmire se mész, sőt még Piroska is körbe fog röhögni. Éppen ezért mindig igyekezz a csapattársaiddal együtt mozogni, segíteni őket, ha bajba jutnak, és minél hamarabb felmérni a fennálló helyzetet, hiszen ha késve reagálsz, akkor pár másodperc után mindketten a Kill Camet fogjátok nézni. Fontos figyelni, hogy a társak mikor sütik el az ultimate képességüket, hiszen ilyenkor szinte biztosan átgázolhatunk jó pár ellenfélen. Apropó ulti: mindig várjátok meg a legalkalmasabb pillanatot és csak akkor süssétek el, ha a szituáció maradéktalanul megkívánja. Igaz ez a csapat lelkének számító támogatójátékosokra is, akik számos előnyhöz juttathatják társaikat, ami ha az ellenfél oldalán nem történik meg, máris nyert helyzetbe kerülhettek. Még egy jó tanács: ha végképp úgy érzed, hogy reménytelen a helyzet és minden csapattárs a saját feje után megy, szervezz össze pár havert, akikkel sokkal könnyebb – és egyúttal eredményesebb – lesz az együttműködés. 

4. A cél lebegjen a szemed előtt

Bármelyik módban is vagy, mindig tartsd észben, hogy éppen mi az aktuális feladat, amit a csapatoddal végre kell hajtanod. Ennek fényében válassz hőst, így mozogj a pályán és törekedj arra, hogy a lehető leghamarabb teljesítsétek az adott objective-et. Minden feladat más-más játékstílust kíván, ezért meg kell találnod a karakteredhez, csapatodhoz és a módhoz legjobban illőt. Sose kapkodj, hiszen azt szinte 100%, hogy megbünteti az ellenfél. Helyette inkább haladj pontról pontra, gyilkosságról gyilkosságra és mindig figyeld a játékon belüli történéseket. Szerencsére erre rengeteg hangeffekt fog emlékeztetni, ezért egyből meghallhatod majd, ha éppen valami fontos történik. Így is lesznek elkerülhetetlen szituációk, de ha maradéktalanul odafigyelsz, ritkán fognak igazán meglepni. Azt meg idővel majd megtanulod kezelni.

5. Csak a level 25 legyen meg!

Napokon belül megérkezik a kompetitív mód, ám ezt – a cseppet szőrösszívű Blizzard miatt – csak azok próbálhatják ki, akik minimum 25-ös szintűek. Ezt a szintet nem kevés idő - legalább 17-18 óra játékidő - elérni, de mire odajuttok, már megfelelő játéktudással fogtok rendelkezni. Tekintsetek erre úgy, mint egy hosszú folyamatra, amiben meccsről meccsre váltok egyre jobb játékossá. Ráadásul minél jobban teljesítetek a küzdelmek alatt, annál több tapasztalati pontot szereztek, így még gyorsabban meglehet a hőn áhított játékos szint. Hajrá!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!