Mijazakival a fedélzeten a jövő év elején jelenik meg a Dark Souls 3, ami egyszerre ismerős és újszerű élményt kínál majd a sorozat rajongóinak. A Game Informer friss előzeteséből megtudtuk, hogy több jól ismert elem is visszatér, mint például a New Game+, ami hasonlóan fog működni, mint a második részben látott opció, illetve most is lehet majd a régiók között teleportálni, sőt, ezt már a játék legelejétől megtehetjük -- változik azonban a küzdelem. 

A pörgősebb, a Bloodborne nyomdokaiban járó harcrendszeren túl újdonság a varázslatok használata. Ez a Demon's Souls metodikáját idézi meg, vagyis a mágikus csapások nem a használatuk gyakoriságán alapszik, hanem egy külön, az elérhetőséget jelző csíkon, ami Mijazaki szerint bővíti a lehetőségeinket.

Ezen kívül megtudtuk azt is, hogy eltűnik a Bonfire ascetics, amivel az egyes régiók nehézségét manuálisan állíthattuk, nem lesznek olyan törékenyek a fegyverek, világosabb lesz a Szövetségek rendszere és bemutatkozik az új gyengítés, a fagyási sérülés, amivel jobban fárad és lassabban gyógyul a karakterünk. Továbbá a főellenségek a harc közben a bizonyos Heat-up rendszernek hála új mozdulatokra tehetnek szert, a multiplayer mód pedig a tervek szerint hatfős lesz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!