A Dementium és a Moon mögött álló fejlesztőcsapat, a Renegade Kid a múlt héten indította el Kickstarter kampányát, melynek célja az, hogy a rajongók támogatásával elkészíthessék új játékukat, a Cult Countyt.

Ez egy PC, Xbox One, Wii U, PS3, PS4 és PS Vita platformra megjelenő horror, mely az epizodikus játékok történetmesélési módszereit és a Silent Hill / Resident Evil stílusát keverve tár elénk egy rémségekkel teli texasi kisvárost. A fejlesztők ígérete szerint emlékezetes karakterekkel fogunk összefutni, s be fogunk csinálni a gatyánkba, olyan feszültséget építenek fel a nyomasztó, rejtélyekkel teli helyszínnel és a főszereplőt sebezhetőnek meghagyó harcrendszerrel, sőt, reményeik szerint a Cult County feltámasztja a túlélőhorror zsánert.

A történet szerint Gavin Mellicket alakítjuk, akinek édesanyja halálos betegségben szenved. Hősünk szeretne erről szólni a nővérének, Alissának, ám telefonon egyszerűen nem tudja elérni, így kénytelen megtenni azt a hatórás utazást, mely Texas nyugati részébe, a szülővárosába viszi vissza. Gavin itt töltötte gyerekkorát, ám a hely alaposan megváltozott: egy szekta vert tanyát, akik nem tudni, miben sántikálnak, de az biztos, hogy semmi jóban. A feladatunk kezdetben az lesz, hogy megtaláljuk nővérünket, ám hamarosan az életünkért kell küzdenünk, mikor hirtelen nagyon rosszra fordulnak a dolgok, a helyzetet pedig csak nehezíti, hogy egy különösen nagy homokvihar készül lecsapni.

Érdekes eresztésnek tűnik a Cult County, ám nem mindenki osztozik eme véleményemben, a gyűjtés ugyanis egyáltalán nem szárnyal: 21 nappal a lefújás előtt a tervezett 580 ezer dollárból mindösszesen csak 32 ezret sikerült megszerezni, ami édeskevés -- valószínűleg pont ezért kaptunk egy korai játékmenet-videót, hogy lássuk, mire kellene pénzt áldoznunk.

A videóról tudni kell, hogy tényleg egy nagyon korai kiadásból származik, így például a harcrendszert és a szörnyeket sem láthatjuk, de kapunk egy ízelítőt a poros helyszínből és az azt körüllengő atmoszférából.