• Annak idején készült egy Superman játék
  • A Superman visszatér folytatását dolgozta volna fel
  • A Factor 5 dolgozott rajta
  • 2009-ben állt le a projekt

Annak idején, amikor még a láthatáron sem volt Az acélember, az Igazság hajnala meg pláne messze volt, mikor még a frissnek volt nevezhető a Bryan Singer-féle Superman visszatér és tervben volt annak folytatása, készült egy videojáték, ami Supermant helyezte volna a középpontba.

A projektet Liam Robertson (DidYouKnowGaming, Unseen64) ásta elő, és röviden annyit kell tudni róla, hogy ez okozta a Factor 5 (Star Wars: Rogue Squadron) vesztét. Na jó, ennél egy kicsit bővebben: a Superman visszatér folytatásának apropóján a Brash Entertainment megszerezte a játékra vonatkozó licenceket, és a Factor 5 gárdáját kérték fel arra, hogy készítsék el a játékot, ami a tervezett filmhez kapcsolódna. Egy nyílt világú akciójátékot képzeltek el, amiben a film két nagy gonosza (Darkseid, Braniac) mellett Killer Frost és Brimstone is megjelent volna, hogy pusztítsanak Metropoliszban.

A fejlesztés egészen 2008-ig jól haladt, ám ekkor a Warner Bros. úgy döntött, hogy mégsem Bryan Singer fogja készíteni az új filmet, hanem egy időre jegelik a szellemi tulajdont. Emiatt a Factor 5-nak is változtatni kellett a tervein, így egy általános Superman játékká formálták át a filmadaptációt, ám ekkor jött a második, még nagyobb csapás: a Brash Entertainment csődbe ment az év végén.

A Superman kiadó nélkül maradt, és noha időközben készültek bemutatásra alkalmas részek, a játék messze volt attól, hogy felkeltse a kiadók érdeklődését, és akkor arról nem is beszéltünk, hogy mindez a gazdasági világválság idején történt, a Superman visszatér pedig nem volt éppen sikeres. Nem meglepő módon a Factor 5 nem talált partnert, és 2009 májusában be is zártak.

Az alábbi videóban láthatjátok mindazt, amit sikerült kideríteni a játékról.