A közvetítés bőséges felhozatalából érdemes kiemelni azt, hogy egy új Legend of Zelda fog megjelenni -- de nem az a folytatás, amit a rajongók már egy ideje követelnek. Nem, ez egy nem várt keveréke lesz a Legend of Zelda- és a Dynasty Warriors-sorozatnak Hyrule Warriors kódnéven, mindebből pedig már könnyen kitalálható, hogy nagy-nagy csatákban vehetünk majd részt kedvenc zöld sapkás karakterünkkel. Fontos leszögezni, hogy ez nem az alapsorozat része és nem is kanonizált eseményeket mesél el, de ami a legfontosabb, hogy az igazi Legend of Zelda még készül.

A Wii U másik frissen bejelentett játéka a Dr. Luigi, ezzel folytatva Luigi évét. A játék lényegében a klasszikus Dr. Mario alternatív változata, amiben a kistestvért irányítva irthatjuk a vírusokat -- persze, ha valakinek ez túl idegen látvány lenne, akkor Dr. Mario is rendelni fog.

A Wii U tulajoknak hír még, hogy már tölthetik a 15 dolláros NES Remix csomagot, amiben 16 klasszikus Nintendo-játék vár új és érdekes kihívásokkal, megjelent a Sonic Lost World új, ingyenes pályája, a Wii Sports Club immár golfot is kínál, illetve a februárban esedékes Donkey Kong Country: Tropical Freeze Cranky Konggal egészül ki, a Super Smash Bros. felhozatalához pedig Rosalina csatlakozik.

wii-u.jpg

A 3DS legfontosabb bejelentése az, hogy jön a Kirby: Triple Deluxe. Ez egy oldalnézetes puzzle-platformer lesz a bájos kis Kirbyvel, aki ezúttal a háttér és az előtér között váltogatva tudja teljesíteni a pályákat és megoldani a feladványokat, valamint új képességekkel is bővült. Hősünk itt már 20 mozdulatot tud, amiből 4 most először mutatkozik be -- az egyik a Hypernova, amivel mindent felszívhatunk, ami az utunkba kerül. A Kirby: Triple Deluxe továbbá két extra játékmódot is tartalmaz: a Kirby Fightersben négy játékos kedvére válogatja össze a 10 kedvenc képességét, majd pedig megharcolnak egymással, a Dedede’s Drum Dashben pedig a zene ritmusára kell nyomogatnunk a gombokat, miközben pontokat gyűjtögetünk. A játék valamikor 2014-ben fog megjelenni.

Bejelentésre került még a Chibi-Robo! Photo Finder is (ez egyelőre csak Észak-Amerika számára), amiben a való életben kell a megadott sziluettnek megfelelő tárgyakat fotóznunk, jövőre megjelenik a Bravely Default demója, mely egy mellékszálat mesél el, december 27-én indult el a Pokémon Bank és a Poké Transporter, márciusban megjelenik a Professor Layton vs. Phoenix Wright, illetve tavasszal már kapható lesz Yoshi’s New Island.

Mindez persze csak egy rövid összefoglaló volt a Nintendo Directben szereplő hírekről -- ha mindent tudni akarsz, akkor ajánlatos megnézni a teljes konferenciát. Jó szórakozást!