Éppen zajlik az Oculus sajtótájékoztatója (vége), a csapat első dolga pedig az volt, hogy bemutassa nekünk a virtuális valóság szemüvegét, ami az eddigi kiadásokhoz képest ergonomikusabb, könnyebben viselhető kialakítást kapott. Íme:

A headset cserélhető fejhallgatót kapott, és minden vásárló kap egy vezeték nélküli Xbox One kontrollert. A csomag része egy külső szenzor is, ami arra kell, hogy a fejünk mozgása követhető legyen.

A Microsoft komolyan támogatja az Oculus Riftet, a Windows 10 ugyanis natív módon támogatja az eszközt, de nem csak az új operációs rendszer, hanem az Xbox One is, amiről streamelhetjük a játékainkat, ám itt fontos megjegyezni, hogy a félbeszakadt demó alapján ez nem úgy fog működni, ahogy azt elsőre hinnénk, hiszen csak egy virtuális szobában megy a játék.

Az Oculus Rift 2016 első negyedében fog megjelenni.

A platform első játékai többek között az EVE Valkyrie, a Chronos névre keresztelt, nagyon atmoszférikus RPG és az Insomniac Games műhelyében készülő, sarkköri túlélőszimulátor, az Edge of Nowhere lesz. Az alábbi videóban látható programokat az E3 során ki lehet majd próbálni.

Az Oculus továbbá felállított egy 10 millió dolláros alapot, amivel az indie fejlesztőket kívánják a platformra csalogatni.

A fejlesztők végezetül bemutatták azt is, milyen új módszerrel álltak elő a játékok irányítására. Ez az Oculus Touch, ami félúton van egy mozgásérzékelő berendezés és egy gamepad között. A párban érkező, jelenleg még erősen fejlesztés alatt álló periférián vannak gombok, egy-egy analóg kar és rezeg is, mint egy hagyományos kontroller, de egyúttal képes érzékelni az ujjaink mozgását, sőt, különböző gesztusokat is felismer, így gazdagabbá téve az interakciókat. 

oculus-touch.png

A sajtótájékoztatón arra sajnos nem derült fény, hogy pontosan mikor lesz a premier, illetve árról és a minimum gépigényről sem tudunk még semmit.