A Ubisoft egy verseny keretében minden kanadai független stúdiónak lehetőséget ad, hogy játékaikat bemutassák, de nem merül ki ennyiben a kezdeményezés. A díjazottak nem csak elismerést és publicitást kapnak, hanem pénzbeli, technikai támogatást, és játékuk akár a uPlayen is megjelenhet. A megmozdulásnak a cég elmondása szerint nincsenek rejtett buktatói, nem várják, hogy a versenyen résztvevők lemondjanak bármilyen jogukról, vagy bevételük egy részéről.

Az Indie Series elnevezésű kezdeményezés a Kanadai Nemzeti Bankkal együttműködve a mai napon indul Torontóban, majd Montreal és Quebec City is helyt ad a megmérettetésnek. Egészen november 13-ig várják a beküldött munkákat, melyek közül városonként a tíz legjobb közül választják ki a nyerteseket, akik a kiadó támogatása mellett pénzügyi képzésen is részt vehetnek majd, hogy a jövőben a kis stúdiók legnagyobb ellenségét, a pénzhiányt is elkerülhessék.

A kezdeményezés dícsérendő, bár nem egyedülálló, hasonló programokat, kezdeményezéseket indított már a Google, az nVidia és az Electronic Arts is. A magunk részéről csak azt reméljük, hogy lesz eredménye.

ubisoft-banner.jpg