Pénteken, azaz január 14-én elrajtol az LEC 2022-es tavaszi szezonja, összeszedtük a legfontosabb változásokat számotokra!

VISZLÁT SCHALKE 04 ESPORTS

A globális pandémia hatására, több olyan egyesület veszítette el a fix bevételi forrását, akik ezeket az erőforrásokat felhasználva tudtak befektetni az Európai League of Legends elitjébe. Az egyik ilyen a német Schalke 04 volt. 2021-ben több közleményben is elmondták, hogy 2022-re anyagi helyzetük és ezen okok miatt nem tudják tovább képviseltetni magukat a legrangosabb Európai bajnokságban. Így mível franchise alapú liga rendszerről beszélhetünk az LEC kapcsán, a svájci székhellyel rendelkező Team BDS vásárolta meg azt a felszabadult helyet, amit a Schalke hagyott maga mögött. A Team BDS-sel már a francia bajnokságban azaz LFL-ben találkozhattunk, és magyar érdekeltséggel is rendelkezett a csapat Subicz “Bluerzor” Dániel miatt. A Team BDS papírforma alapján nem rendelkezik a legerősebb ötössel, viszont mindenképpen érdemes lehet őket figyelemmel kísérni, hiszen több elemző és kommentátor szemében a Team BDS lehet az a meglepetés csapat, akik elcsaklízhatnak akár egy rájátszást érő tabellai poziciót a nagyobb ellenfeleikkel szemben.

lec1.jpg

A 2021-ES VILÁGBAJNOKSÁG ÁRNYÉKÁBAN

Mad Lions, Rogue és Fnatic, ez a hármas reprezentálta Európát a világbajnokságon és egyértelműen elmondható, hogy az elvárásokhoz képest alul teljesített mindegyik csapat. 2022-re ennek fényében mindenhol több változást hozott a szezon kezdés.

A Mad Lions elvesztette a középső és lövész pozícióban szereplő Humanoidot és Carrzyt, a helyükre Reeker és Unforgiven érkezett akiket az EU Masters tavaszi és nyári szezonjában is láthattak már a nézők és a kétszeres LEC bajnok hírnevéhez méltó teljesítményt várnak tőlük a rajongók egyaránt.

A Rogue mondható a legnagyobb vesztesnek az átigazolási piac után, hiszen a két legerősebb játékosaiktól búcsúzhattak el Inspired és Hans Sama személyében, őket pótolni a koreai Malrang és a görög Comp fogja, mindkét játékos teljesítményét ismerhetik azok, akik nyomon követték az LCK és LEC ligák korábbi szezonjait.

Végül a Fnatic, akiknek a világbajnoksági szereplésük volt az, ami a legelszomorítóbb, a nemzetközi versenyen a csapatnak meg kellett küzdeni azzal a nehézséggel, hogy Upset családi okokra hivatkozva kihagyta a tornát, így eddigi leggyengébb teljesítményükkel zárták le a 2021-es évet. A FNC volt azon kevés csapatok egyike, akik ragaszkodtak az alsó ösvényen elhelyezkedő párosukhoz, így Hyllisang és Upset mellé 3 új játékost kerestek, akik végül Wunder, Razork és Humanoid lettek.

A három felsorolt csapatból a Fnatic lehet a legerősebb, így a Mad Lions címvédese megkérdőjelezhetővé is válhat.

lec2.jpg 

AZ EURÓPAI SZUPERCSAPAT

Alphari és Perkz visszatért észak-amerikai kirándulásukból és úgy döntöttek, hogy a Vitalityt választják mindketten új egyesületükként, a Vitality korábban már rendelkezett az ötösében Selfmade-del és Labrovval így már csak egy tehétséges lőveszt kellett keresniük, így jött számításba a kétszeres LEC bajnok Carrzy, aki a Mad Lionstől érkezett. Rengeteg találgatás van a csapat körül, mennyire lehet összekovácsolni majd egy ennyire személyiségekben gazdag csapatot egy olyan erőteljes együtessé, akik nem csak európában dominálhatnak, hanem nemzetközileg ismételten sikereket érhetnek el. Perkz kapitányságáról már rengetegen korábbi interjúkban ódákat zengtek, viszont Selfmade és Carrzy szinergiájának megteremtéséhez a szurdokon belül minden korábbi tapasztalatra szüksége lehet a horvát középső ösvényes játékosnak.

lec3.jpg

Nagy kérdés még az, hogy a görög támogatújuk, Labrov mennyire képes felvenni a versenyt a klasszis játékosokkal a tavaszi szezon során, hiszen olyan játékosok melett kapott helyet, akik már nemzetközileg is eljutottak pozíciójuk csúcsára. Alpharit, Selfmade-et és Perkzt többszörösen választották meg legjobbnak és Carrzy az elmúlt 2 év legsikeresebb európai lővésze volt. A Vitality most pénteken azaz, január 14-én 18:00-ás kezdéssel nyitja meg a szezont, a hétvégével kapcsolatos összes mérkőzés pontos kezdő idejét pedig megtaláljátok a galériában a lenti képre kattintva. Az LEC idei összecsapásait is követhetitek magyar nyelven a már jól megszokott Esport2TV-n!