• Elindult a Creation Kit nyílt béta
  • A modkészlethez a Bethesda.net launcher kell
  • A modokat játékon belül tölthetjük le
  • Konzolra is lesz modtámogatás -- Xbox One: május, PS4: június

A nyílt bétatesztelés szakaszába lépett a Fallout 4 Creation Kit, ami azt jelenti, hogy minden eddiginél nagyobb számban jöhetnek a rajongói alkotások, hiszen a kezünkbe került az az eszközkészlet, amit a fejlesztőcsapat is használ. A Creation Kit lehetővé teszi, hogy relatíve könnyen változtassunk a játék minden egyes részén, legyen az textúrák, karakterek, modellek vagy éppen dialógusok -- a lehetőségek szinte végtelenek.

A programot a Bethesda.net launcheren keresztül érhető, amihez egy ingyenesen regisztrálható profilra van szükség, a kész munkákat pedig ugyancsak a launcheren keresztül kell feltölteni, természetesen megadva minden szükséges információt. A játékosok a Fallout 4-en belül, a Modok menüből tekinthetik meg és telepíthetik az alkotásokat -- ehhez az 1.5 béta frissítésre van szükség. Ezt a Steamen belül, a játék tulajdonságaira kattintva, majd a béta fülön az 1.5 kiválasztásával tudod telepíteni.

A Bethesda természetesen nem feledkezett meg a korábbi ígéretéről, miszerint konzolokra is elhozzák a modokat, de PS4-en és Xbox One-on még várni kell. A tervek szerint először Xbox One-ra jut el a modtámogatás, valamikor májusban, majd júniusban PS4-re is.